Sedmogodišnjak u SAD-u pronašao fascikl pun novca pa ga odnio na policiju

SEDMOGODIŠNJI dječak je u blizini dvorišta u kojem se igrao pronašao izgubljen fascikl pun novca, koji je odnio na policiju, rekavši pritom kako je znao da novac ne može zadržati jer nije njegov.

Kako prenosi portal Fox59.com, dječak imenom Gregory Payne, koji živi u gradiću Catlettsburg u američkoj saveznoj državi Kentucky, u gradu Richmondu (Indiana) je bio u posjetu svojoj baki. Igrajući se u dvorištu, s vanjske je strane ograde uočio izgubljeni fascikl. Isprva je, kako je kasnije ispričao, mislio da je fascikl, koji je ležao na tlu uz ogradu dvorišta, izgubio neki školarac i da je u njemu nečija domaća zadaća.

"Želio sam napraviti pravu stvar"

No kada je otvorio fascikl, u njemu je našao dokumente i oko 1.400 dolara gotovine. Fascikl je pokazao majci i rekao joj kako misli da on ne može zadržati novac koji nije njegov te da bi bilo u redu vratiti ga pravom vlasniku. Novac je potom, u pratnji majke, odnio na policiju.

Policija je ustanovila kako su dokumenti i novac neposredno prije toga ukradeni iz sefa lokalne neprofitne organizacije Achieva Resources koja pomaže ljudima bez doma i djeci s posebnim potrebama, udaljene tek nekoliko blokova od mjesta gdje je Gregory pronašao fascikl. Novac su djelatnici te organizacije podigli s banke kratko prije krađe, a bio je namijenjen kupovini odjeće i hrane za siromašne stanovnike Richmonda. "Volio bih da sam mogao zadržati novac, ali želio sam napraviti pravu stvar", objasnio je poslije maleni poštenjačina novinarima.

Voditelj organizacije Achieva Resources Dan Stewart izrazio je oduševljenje nesvakidašnjim potezom malog Gregoryja. "Fascinantno je da sedmogodišnjak ima takav osjećaj za poštenje" rekao je Stewart na svečanosti na koju su djelatnici organizacije pozvali dječaka kako bi mu zahvalili na njegovoj odluci da vrati novac. Gregory je u znak zahvalnosti dobio nagradu u iznosu od 100 dolara.

Pročitajte više