Šef civilne zaštite: Beroš je ostao dužan u kafiću, a konobarica ima potvrdu za masku

Ilustracija: Milan Sabic/PIXSELL

I DALJE se vuku repovi incidenta u Zadru u kojem je sudjelovao ministar zdravstva Vili Beroš.

Nakon što je Beroš demonstrativno napustio kafić jer djelatnica nije htjela staviti masku, gosti kafića ispričali su kako je ministar ostao dužan, odnosno da nije u potpunosti podmirio račun. Rekli su kako je za dvije kave račun iznosio 22 kune, a da je on na stol bacio 20 kuna.

Na društvenim se mrežama pojavila i slika na kojoj se vidi račun od 22 kune, ali se ne vidi ostavljen novac. 

Beroš je izjavio da je ostavio cijeli iznos, da on nije imao sitnog pa je kovanicu od 2 kune dala njegova supruga. No sada ga demantira šef zadarske civilne zaštite.

Šef zadarske civilne zaštite tvrdi da konobarica ima potvrdu da ne treba nositi masku, a da je ostatak osoblja nosio maske

Beroš je o incidentu u kafiću alarmirao i šefa Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šimu Vickovića. Na teren su izašli članovi Civilne zaštite koje je predvodio zapovjednik Mate Lukić.

Lukić se sada oglasio. Tvrdi da je osoblje kafića nosilo maske, a da konobarica koja je posluživala Beroša ima liječničku potvrdu da ne mora nositi masku. 

“Obavili smo nadzor, osoblje ugostiteljskog objekta nosilo je maske, a djelatnica koja je poslužila ministra ima urednu liječničku dokumentaciju da zbog zdravstvenih razloga ne treba nositi masku. Ima respiratorne probleme. Ostalih pet djelatnika poštivalo je epidemiološke mjere", kazao je Lukić za lokalni portal Kalelarga.info.

"Istina je, ja sam platio Berošev dug"

Šef zadarske civilne zaštite tvrdi da je on dodao 2 kune za Berošev račun. Drugim riječima, Lukić tvrdi da je ministar ipak ostavio manje od iznosa koji je bio na računu. 

"Istina je, platio sam preostale dvije kune i ostavio napojnicu umjesto ministra. Ostao je dužan, pa su konobarice bile u strahu da će ih kazniti inspekcija", poručio je Lukić.

Podsjetimo, ministar je o svom iskustvu u Zadru objavio i status na Twitteru.

Pročitajte više