Šef istarskog stožera: Sve je više hospitaliziranih, bit će strože mjere u školama

Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

UMRLE su četiri covidom zaražene osobe u dobi od 60, 73, 74 i 75 godina, a kod novih 167 potvrđena je infekcija u Istarskoj županiji u posljednja 24 sata, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

Tri umrle osobe imale su pridružene kronične bolesti, a jedna nije imala nikakve rizične čimbenike.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo testiran je 541 uzorak brisa, a u posljednja 24 sata oporavilo se 157 osoba.

U pulskoj Općoj bolnici liječi se 81 covid-pozitivan pacijent, njih 72 na Odjelu za infektologiju, jedna pacijentica na Odjelu za ginekologiju, jedan na Odjelu za kirurgiju i sedam u respiracijskom centru.

Svi novi hospitalizirani su u ozbiljnom stanju

"Broj novozaraženih je, nažalost, stabilno visok, a objektivno je očekivati da će i porasti. No, nadam se ne i enormno. Nažalost, povećava se i broj hospitaliziranih, u odnosu na jučer sedam je zaraženih osoba više na liječenju i svi su oni u ozbiljnom stanju, imaju opasne kliničke slike i svi su u opasnosti", izjavio je načelnik Stožera Dino Kozlevac.

Istaknuo je da trenutno stanje nikoga ne može činiti zadovoljnim te je pozvao građane na striktno pridržavanje mjera, nošenje maski, držanje distance i održavanje higijene te na cijepljenje.

U Istarskoj županiji je, prema njegovim riječima, prvom dozom cijepljeno 67 do 68 posto stanovništva, drugom 65 posto, a trećom oko 30 posto.

Nove mjere u školama

Kozlevac je najavio da će do kraja tjedna predložiti nove mjere vezane za održavanje nastave. "U ponedjeljak će svi na nastavu uživo, no ograničit ćemo miješanje djece unutar škole“, zaključio je.

Pročitajte više