Šef Odbora za obranu o obuci Ukrajinaca: Tu priču vlada očajno komunicira javnosti

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PREDSJEDNIK saborskog Odbora za obranu Franko Vidović za RTL je govorio o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj, čemu se već protivi većina saborskih klubova.

Ministar obrane Mario Banožić izjavio je da podržava obuku na našem teritoriju i u drugoj državi, a ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman navodi da će to biti izvan teritorija Hrvatske.

"To je priča koja je već 15-ak dana u javnosti. Vlada cijelu ovu priču očajno komunicira, ali ne samo prema javnosti već i prema predsjedniku Republike", govori Vidović za RTL te dodaje da su njega kao šefa Odbora informirali otprilike onoliko koliko i cijelu hrvatsku javnost.

"Europi šaljemo poruku da ministri ne poštuju Ustav"

"Oni su na sebe preuzeli cijelu odgovornost. Vidimo da se nisu ni dva ministra koji su bili na razgovorima u Bruxellesu mogla dogovoriti. Mi očekujemo da nam se pojasni prije bilo kakve odluke: što mi tu radimo, koja je naša uloga, koji su ciljevi i što Hrvatska od toga dobiva.

Prvo neka naša dva ministra sve razjasne između sebe, pa neka to predstave premijeru, pa neka premijer to predstavi javnosti, a onda i u nekom trenutku saboru", rekao je Vidović.

Upitan kakvu poruku Hrvatska šalje prema Europi s ovakvim načinom odlučivanja, Vidović za RTL odgovara da šaljemo poruku da naši ministri ne poštuju Ustav.

Pročitajte više