Šef općine Sali otkrio kako je tamo buknula zaraza

Screenshot: RTL

KORONA se pojavila i na otocima. Lastovo bilježi prve slučajeve, a u Salima na Dugom otoku razbuktala se nakon jedne zabave. Zoran Morović, načelnik Općine Sali, za RTL Danas otkriva kakva je situacija - koliko je mještana zaraženo i prijeti li mjestu zatvaranje. Još uvijek nema potpunog lockdowna.

"Trenutačno imamo više od 40 zaraženih, danas su obavljena i dodatna testiranja i čekamo rezultate. Testirano je još dvadesetak ljudi", otkrio je Morović.

"Po našoj procjeni imali smo tri žarišta, jedno je bila rođendansko slavlje, drugo crkveni zbor, a prije svega bila je pojava u vrtiću i školama gdje su bili asimptomatski slučajevi i sada vidimo da cijele obitelji te djece su oboljele", kazao je. 

Također je naglasio: "Odmah nakon prvog oboljelog podnijeli smo zahtjev Županijskom i Nacionalnom stožeru te su škole i vrtići zatvoreni, ukinuta su misna slavlja i te mjere su sada na snazi. Do potpunog lockdowna nije došlo."

Otkrio je kako se osobno nije testirao jer nema simptome ni temperaturu, ali da gotovo svaka druga kuća u mjestu ima nekog oboljelog. 

"Izuzetno je dobra stvar što je otočki liječnik educiran za uzimanje uzoraka, što je izuzetno bitno jer smo mi otočka sredina i naši ljudi sad ne moraju putovati katamaranom na testiranje i tako ugrožavati sebe i druge", kazao je. 

Pročitajte više