Šef policije: Mi postojano radimo protiv korupcije

Foto: Robert Anić/PIXSELL

GLAVNI ravnatelj policije Nikola Milina u vezi je s akcijom PNUSKOK-a u Šibeniku rekao kako su uhićene tri osobe te da policija u suradnji s drugim tijelima postojano radi u borbi protiv korupcije, organiziranog i gospodarskog kriminaliteta te raznih zločina, a lani je imala rekordne rezultate.

 

Milina: Rezultati su vidljivi

Milina je na današnjoj konferenciji za novinare potvrdio uhićenje tri osobe dodavši da se provode dokazne radnje, pretrage i drugo te je naglasio da se na tome neće stati jer je borba protiv korupcije već godinama prioritetna, a rezultati su vidljivi.

Naime, šibenska sutkinja Maja Šupe, poduzetnik Blaž Petrović, kojemu je za mito trebala donijeti oslobađajuću presudu, te odvjetnik Branimir Zmijanović uhićeni su jučer poslijepodne u akciji istražitelja za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Milina je podsjetio kako je lani bilo više od 900 slučajeva kaznenih djela korupcije, što je bio ogroman porast u odnosu na 2020., a ove godine u prvih osam mjeseci imamo već više od 20 posto porasta koruptivnih kaznenih djela u odnosu na proteklu. Naveo je da su proteklih godina prijavili više od 150 zločinačkih udruženja i kriminalnih skupina.

Pročitajte više