Šef sinjske Hvidre broji krvna zrnca reporteru HRT-a: Jesi ti Srbin? Kako se osjećaš kao nacionalna manjina?

Foto: Index

DRAŽEN PAVLOVIĆ, šef sinjske HVIDRA-e, brojao je danas krvna zrnca reporteru HRT-a Branku Dobroti. Incident se dogodio svega dva dana nakon što je Pavlović uklonio vijenac sinjskih antifašista sa spomenika palim braniteljima, i to u Vrlici na proslavi obljetnice 2. sinjske bojne 4. brigade Cro Angelsa.

Pavlović reporteru Dobroti broji krvna zrnca, a ne zna da je u ratu bio u HV-u

Pavlović se obratio Dobroti u većem društvu u lokalnom kafiću nakon mise. Među prisutnima je bila i sinjska gradonačelnica Kristina Križanac, koju su zbog pozivanja Udruge antifašističkih boraca na proslavu Dana branitelja Cetinske krajine kritizirali i u pojedinim braniteljskim udrugama.

"Jesi ti Srbin?", pitao je Pavlović Dobrotu.

"Jesam", odgovorio mu je.

"Pa kako se osjećaš kao nacionalna manjina?", zanimalo je Pavlovića.

"Kao hrvatski vojnik", odgovorio mu je Dobrota, koji je u Domovinskom ratu sudjelovao kao pripadnik 6. domobranske pukovnije.

Detalj iz njegove biografije očito je bio nepoznat Pavloviću, koji se počeo ispričavati da on to ne zna kada ne nosi odoru.

Gradonačelnica Križanac: Pavlović je ostao bez riječi...

Dobrota nam kao zaposlenik HRT-a nije mogao komentirati događaj, koji nam je potvrdila gradonačelnica Sinja.

"Istina je, došao je Pavlović i počeo provocirati, ali mu je Dobrota tako dobro uzvratio da je ostao bez riječi", kazala nam je gradonačelnica Križanac.

Pavlović je prije dva dana maknuo vijenac antifašista jer je to smatrao provokacijom. Antifašisti su pozvali policiju koja je obavila razgovore. Najavljeno je kako je moguće da će Pavlovića prijaviti za remećenje reda i mira.

Pročitajte više