Šef skijališta: Ovo nam se nikad nije dogodilo, pojedinci nas drže kao taoce

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

DIREKTOR Goranskoga sportskog centra koji upravlja skijalištem Platkom Alen Udovič objavio je priopćenje u kojem osuđuje napad koji se na skijalištu dogodio u nedjelju te najavljuje postavljanje barijera koje bi spriječile ulazak automobila na skijašku stazu.

Podsjetimo, u nedjelju su na Platku istrenirani borci napali HGSS-ovce i još nekoliko osoba. Policija je zaključila da se radilo o gotovo ravnopravnom okršaju, a ne o nasilničkom ponašanju trojice MMA-ovaca, pa je osim trojca prekršajno prijavila i ozlijeđenog HGSS-ovca te još jednu osobu ozlijeđenu u tučnjavi. 

Svemu je prethodilo driftanje BMW-om po skijalištu nakon kojeg su istrenirani borci zahtijevali od HGSS-ovca da im izvuče auto koji je ostao zaglavljen u snijegu. 

"Osuđujemo nasilje, na skijalištu se okupljaju obitelji s djecom"

Priopćenje  Alena Udoviča prenosimo u cijelosti.

"Prošli rekordan vikend na Platku zaključen je na žalost incidentom u kojem je nekoliko osoba zadobilo ozlijede. Istraga je u tijeku, a uprava GSC-a odmah po dojavi stupila je u kontakt s ozlijeđenima. Na žalost riječ je o našim suradnicima i partnerima s kojima smo i inače u stalnoj, mogu reći svakodnevnoj komunikaciji.

Bez obzira o kome je riječ i na okolnosti pod kojima se incident dogodio, GSC i ja osobno najoštrije osuđujemo svaki vid nasilja, posebno na skijalištu kakvo je Platak gdje se okupljaju obitelji s djecom i ljudi željni uživanja u skijanju i zabavi.

Nakon rekordnog vikenda kakav smo u nedjelju imali, umjesto zadovoljstva, zaključio je osjećaj gorčine.

"Postavit će se barijere ili rampe gdje je to moguće"

Prema nama dolaze pitanja što ćemo poduzeti po pitanju povećanja sigurnosti na skijalištu. Na Platku i sada postoje oznake i barijere na određenim lokacijama na kojima je primijećeno da vozači ulaze na staze, a kao i u svim drugim aspektima života, kad se nešto neplanirano dogodi, takvi događaji utječu na naše odluke i poduzimanja pa će tako i incident na Platku utjecati na odluke GSC o daljnjim poduzimanjima u podizanju mjera zaštite.

Postavit će se barijere ili rampe gdje je to moguće. Ipak treba istaknuti da je ovdje riječ o izoliranom incidentu kakav se do sada nije, a nadamo se ni neće više nikad ponoviti.

"Manjina neodgovornih pojedinaca drži kao taoce čitavo društvo"

Tijekom godina se događalo da bi neodgovorni pojedinci zaglavili svojim vozilima na stazi ili su bili zamijećeni tragovi da je netko prošao vozilima najčešće dolinom Pribeniš. Međutim, treba ovdje naglasiti da je ulazak vozila na stazu najmanji problem koji se dogodio.

Ovdje je riječ o nasilju koje nema veze da li se dogodilo na skijaškoj stazi ili bilo gdje drugdje. Sve događalo iza radnog vremena skijališta. Svi napadnuti bili su gosti ugostiteljskog objekta, u svoje slobodno vrijeme.

Na žalost, ponovno nam se događa da ona manjina neodgovornih pojedinaca drži kao taoce čitavo društvo, onu tihu većinu, koja živi u skladu sa svim zakonima i poštuje propise. Trebamo li im dati takvu moć da upravljaju našim skijalištima, našim životima, našim javnim ulaganjima i našim slobodnim vremenom koje ne bismo trebali provoditi u strahu od nasilja ili početi preventivno djelovati?" piše u priopćenju.

Pročitajte više

 

Pročitajte više