Šef TZ-a Zadar smijenjen zbog puta u New York. Bit će savjetnik novom šefu

Foto/screenshot: Akcija Mladih Zadar/Pixsell/Dino Stanin

Bivši direktor Turističke zajednice Zadra Mario Paleka, koji je podnio ostavku na tu dužnost nakon spornog puta u New York, ipak neće ostati bez posla. Kako piše Zadarski list, Paleka je zaposlen u toj istoj turističkoj zajednici kao koordinator upravljanja i rukovođenja projektima.

Spomenuti je list pokušao kontaktirati Paleku, koji ih je uputio na press-službu. Oni su odgovorili da će Paleka "operativno pomagati novom direktoru u djelokruga rada turističke zajednice, sudjelovati u stručnom radu zajednice, prikupljati i participirati u izradi odgovarajućih izvješća, surađivati s nadležnim i ostalim institucijama, obrađivati pojedina stručna pitanja i probleme iz djelokruga rada, obavljati poslove koordinacijske naravi iz djelokruga rada zajednice, primati stranke, odgovarati na upite i voditi korespondenciju."

Kako za njegovo imenovanje na novu poziciju nije bio raspisan javni natječaj, Zadarski je pitao TZ je li u vremenu imenovanja na poziciju direktora Mariju Paleki u ugovoru bilo omogućeno da nakon isteka ugovora ili njegovog prijevremenog prekida bude raspodijeljen na drugu poziciju unutar Turističke zajednice, na što su odgovorili kako je na novu poziciju raspodijeljen uvažavajući njegovu stručnu spremu i kvalifikacije.

Put od 70.000 eura

Kako su pisali lokalni mediji, u New Yorku su sredinom listopada zadarsku turističku ponudu predstavljali gradonačelnik Branko Dukić i direktor zadarskog TZ-a Marijo Paleka, a tamo su bili i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, veleposlanik RH u SAD-u Pjer Šimonović te generalni konzul RH u New Yorku Nikica Kopačević. Na put je bilo potrošeno skoro 70.000 eura.

Tamo je bio i Mate Nižić, sin lokalnog poduzetnika Zvonimira Nižića Grofa, za kojeg su se lokalni mediji pitali kako se našao među tom delegacijom. Mate Nižić je na svom Instagram profilu vrijeđao lokalne novinare koji su pisali upravo o njegovom putu u New York s čelnim ljudima grada i TZ-a, a na Instagramu je objavljivao snimke zabave zadarske delegacije.

Paleka dao ostavku

Paleka je nakon putovanja, kada su u javnost došle snimke njihovog provoda i prozivke zbog gostiju i troškova, dao ostavku na funkciju šefa Turističke zajednice.

"Ovim putem želim obavijestiti javnost kako podnosim ostavku na mjesto direktora Turističke zajednice grada Zadra. Naime, s obzirom na nedavne događaje koji su zasjenili promociju i gastronomsku prezentaciju grada Zadra na američkom tržištu u organizaciji TZ grada Zadra te uslijed događaja na koje se nije moglo utjecati, osjećam moralnu i profesionalnu odgovornost povući se s mjesta direktora premda odgovorno tvrdim kako je predmetna organizacija bila na visokom nivou i uspješna", napisao je Paleka.

Pročitajte više