Šef ukrajinskih špijuna o uzroku smrti Navalnog: Možda ću vas razočarati, ali...

Foto: Profimedia

Ruski oporbeni vođa Aleksej Navalni umro je prirodnom smrću od krvnog ugruška, izjavio je šef ukrajinske vojne obavještajne službe (GUR) Kirilo Budanov, a prenosi novinska agencija UNIAN. "Možda ću vas razočarati, ali ono što znamo je da je stvarno umro od krvnog ugruška. I to je više-manje potvrđeno. To je ono što znamo", rekao je Budanov novinarima, odgovarajući na pitanje zna li obavještajna služba "na koji način je ubijen".

Rekao je da ove informacije nisu preuzete s interneta. Po njegovim riječima, riječ je o prirodnoj smrti. Obitelj i suradnici Navalnog krive Kremlj za njegovu smrt, što Moskva odbacuje.

Tijelo Navalnog predano je majci jučer, a datum pokopa bit će naknadno određen. Navalni (47) je umro u sibirskom zatvoru 16. veljače. Srušio se tijekom šetnje dvorištem i umro unatoč pokušajima da ga se oživi. Služio je kaznu zatvora od 30 godina, među ostalim zbog, kako je navedeno u jednoj od presuda ruskog suda, osnivanja i financiranja ekstremističke organizacije i njenih aktivnosti, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja. 

Pročitajte više