Šef ukrajinskog parlamenta: Hrvatska je s Ukrajinom podijelila svoj kruh, krov i dušu

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

PREDSJEDNIK ukrajinskog parlamenta Ruslan Stefančuk zahvalio je Hrvatskoj što je s Ukrajinom podijelila "svoj kruh, krov i dušu". "Htio bih zahvaliti cijelom hrvatskom narodu za podršku koju je pružio Ukrajincima s kojima je podijelio kruh, krov i svoju dušu", rekao je prvi čovjek ukrajinskog parlamenta u Zagrebu, gdje je stigao na prvi parlamentarni skup Krimske platforme. 

"Ova podrška će nam biti važna i dalje, kad ponovno budemo izgrađivali Ukrajinu", dodao je. 

Stefančuk je na tiskovnoj konferenciji s hrvatskim premijerom zahvalio Andreju Plenkoviću na prošlotjednom "predivnom" govoru u ukrajinskom parlamentu, a svom kolegi Gordanu Jandrokoviću na preuzimanju organizacije skupa u Zagrebu, koji će okupiti pedesetak parlamentarnih delegacija, među njima i onu američku predvođenu s Nancy Pelosi. 

"Vlada čvrsto i nedvosmisleno podržava Ukrajinu"

"Slava Ukrajini, slava Hrvatskoj", zaključio je Stefančuk.

Plenković je na konferenciji rekao da je održavanje skupa "vrlo konkretna, jasna politička poruka hrvatske podrške" teritorijalnoj cjelovitosti Ukrajine, uključujući sva okupirana područja, pa i Krim. 

Premijer je ponovio da hrvatska vlada čvrsto i nedvosmisleno podržava Ukrajinu te da među dvama narodima postoji "povijesno prijateljstvo" od samog stjecanja samostalnosti. 

Pročitajte više