Šef UN-a: Izrael širi dezinformacije o meni

Foto: EPA

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres optužio je Izrael za širenje dezinformacija o sebi tijekom više od osam mjeseci dugog rata između Izraela i palestinskih militanata Hamasa u Pojasu Gaze.

"Čuo sam isti izvor mnogo puta kako tvrdi da nikada nisam napao Hamas, da nikada nisam osudio Hamas, da sam pristaša Hamasa", rekao je Guterres na konferenciji za novinare govoreći o integritetu informacija, ne imenujući Izrael.

"Osudio sam Hamas 102 puta, od toga 51 put u službenim govorima, a ostatak na različitim društvenim platformama", rekao je. "Istina na kraju uvijek pobjeđuje", dodao je.

Izraelski veleposlanik: Guterres suučesnik je terora i trebao bi podnijeti ostavku već danas

Izraelski veleposlanik pri UN-u Gilad Erdan rekao je da su Guterresove osude "prazne riječi u usporedbi s njegovim djelima".

"Njegov je jedini cilj pomoći Hamasu da prebrodi ovaj rat. Smatramo vrijednim prezira što glavni tajnik odbija pridržavati se standarada UN-a i daje iskrivljenu sliku događaja na terenu", rekao je Erdan.

"Antonio Guterres suučesnik je terora i trebao bi podnijeti ostavku već danas", osuđuje sa svoje strane izraelski veleposlanik.

Napeti odnosi Izraela i UN-a

Odnosi između UN-a i Izraela već su dugo napeti, a tijekom rata između Izraela i Hamasa samo su se pogoršali.

Izrael je optužio UN da djeluje protiv njihove države, optužujući osoblje UN-a da surađuje s Hamasom i drugim militantima. UN istražuje neke od optužbi, ali izvori kažu da u mnogim slučajevima tek treba dobiti dokaze od Izraela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.