Šef Vinogradske: Punimo se, razmišljamo o otvaranju još jednog odjela za koronu

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell, HRT

RAVNATELJ KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagić gostovao je jutros u emisiji Hrvatskog radija U mreži Prvog te je komentirao aktualno stanje oko korone te cjepiva.

Rekao je da su zadovoljni odlukom HZJZ-a o trećoj dozi cjepiva jer su upute dosta egzaktne.  "Mi smo spremni za to", poručio je Vagić, dodajući da će, nakon ispitivanja koliko njihovih zdravstvenih djelatnika ima želju za primanje treće doze, najvjerojatnije već od sljedećeg tjedna organizirati cijepljenje u toj bolnici.

Vagić je također naveo da od njihovih 3900 zdravstvenih djelatnika oko 600 do 650 ljudi nije imalo covid-potvrdu te da je procijepljenost u cijeloj bolnici otprilike iznad 70 posto.

"Naši pacijenti su sigurni"

"Svi naši pacijenti koji dolaze u bolnicu trebaju se osjećati sigurno i znati da je praktički minimalna vjerojatnost da kod nas u bolnici dobiju takvu infekciju", rekao je.

"Bolnički sustav je spreman na sve"

Vagić je također rekao da se dio njihovog covid-odjela za intenzivnu skrb lagano puni te da razmišljaju o otvaranju drugog dijela intenzivne skrbi.

Poručio je da je bolnički sustav pripremljen za sve moguće daljnje scenarije.

"Jako je bitno u ovom valu da bolnički sustav nije stao u smislu pružanja praktički nijednog drugog dijela zdravstvene skrbi", rekao je Vagić.

Pročitajte više