Šef Wagnera: Počeli smo obučavati civile u ruskim regijama koje graniče s Ukrajinom

Foto: Profimedia

ČELNIK ruske plaćeničke skupine Wagner Jevgenij Prigožin rekao je da je njegova organizacija počela obučavati civile u ruskim regijama koje graniče s Ukrajinom kako bi se moglo formirati policiju i utvrditi područje.

"Wagner pomaže i nastavit će pomagati stanovništvu u pograničnim područjima kako bi naučili graditi potrebne strukture te obučavati i organizirati policiju", rekao je Prigožin i dodao da je "velik broj ljudi već spreman braniti svoju zemlju".

"Ako želite mir, pripremite se za rat"

Prigožin je kazao kako je Wagnerov glavni cilj gradnja objekata i škola za obuku u regijama Belgoroda i Kurska, koje su posljednjih mjeseci pod redovitim napadom ukrajinskih snaga, piše AFP

"Ako želite mir, pripremite se za rat", rekao je inzistirajući na tome da svaki Rus ima pravo braniti svoju domovinu onako kako smatra prikladnim.

Prigožin je prvi put ovoga rujna priznao da je 2014. u Ukrajini osnovao grupu Wagner i da su njeni plaćenici bili u Africi, na Bliskom istoku i u Latinskoj Americi. Prije toga je poricao da stoji iza te skupine. Ruski zakoni zabranjuju osnivanje privatnih vojnih kompanija.

Pročitajte više