Šef Wagnera: Ukrajinci vraćaju izgubljene pozicije u Bahmutu

Foto: Profimedia

OSNIVAČ i šef zloglasne ruske plaćeničke skupine Wagner, Jevgenij Prigožin, tijekom vikenda objavio je da su ukrajinske snage možda povratile dio izgubljenih pozicija na jugozapadu okupiranog grada Bahmuta.

Prema Prigožinovim riječima, u izvještajima se navodi da su ukrajinske snage utvrdile opservacijske položaje u gradu i natjerale ruske snage da reagiraju. Podsjetimo, zamjenica ukrajinskog ministra obrane, Haana Maljar, baš kao i drugi ukrajinski dužnosnici, tvrde da ukrajinske snage i dalje drže pozicije u gradu čiju potpunu okupaciju je prije dva tjedna proglasio Prigožin.

Ukrajinski general: Nastavljamo s napredovanjem kod Bahmuta

No, zanimljivo je da je jedan od najvažnijih ukrajinskih generala danas objavio kako ukrajinske snage "nastavljaju s napredovanjem" u blizini Bahmuta. Oleksandr Sirski, zapovjednik ukrajinske kopnene vojske, objavio je kako su ukrajinske snage uspješno uništile ruski položaj kod Bahmuta.

Sirski nije spominjao dugoočekivanu ukrajinsku protuofenzivu, ali je njegov komentar objavljen nakon što je rusko ministarstvo obrane ustvrdilo da je odbilo veliku ukrajinsku protuofenzivu u Donjecku, pri čemu je ubijeno 250 ukrajinskih vojnika

Pročitajte više