Šef Westgatea: Kad smo gradili centre i plaćali komunalne doprinose, bili smo dobri

Foto: Index

DENIS Čupić, direktor F. O. Grupe koja upravlja hrvatskim šoping centrom Westgate, na Facebooku piše o odluci da se otvore granice dok u šoping centrima ne smiju raditi kina.

"Dakle, sad smo Švedska s gostima iz inozemstva ali bez shopping centara. Niti kina u shopping centrima ne smiju no druga smiju? Da ih ne zamijene ljudi za crkvu možda? Može crkva u shopping centru? Može ona raditi nedjeljom?", počeo je Čupić.

"Kad smo gradili centre, plaćali komunalne doprinose, priključke, u prosjeku na 2 godine zaposlili od 500 do 3.500 radnika građevinskih firmi bili smo dobri.

U Westgate smo uložili 305 mil EUR, od toga komunalni doprinos 110 mil Kn, vodni 55 mil Kn, priključak struje 49 mil Kn, obnova i proširenje stare zagorske 50 mil Kn. Dakle cca. 40 mil EUR je otišlo javnoj ruci. Samo na jednom projektu. I danas plaćamo komunalnu naknadu i vodnu naknadu oko 10 mil Kn godišnje plus naknadu za OIE od 3.6 mil Kn. Ah, da, ne trebamo raditi nedjeljom. Ma ja mislim da ne trebamo niti jedan dan, ima dosta zanimacije od kopanja nosa, rađenja kuglica, slaganja brodića od papira, čemu raditi. Lijepo je neraditi. Jer neraditi se mora", napisao je.

Pročitajte više