Šefica splitskog državnog odvjetništva odlazi u Zagreb, nasljednik Michelle Squiccimarro

INKA JURIŠIĆ, dugogodišnja šefica splitskog državnog odvjetništva, odlazi na novu dužnost u DORH. Bit će zamjenica glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. Logičan je to nastavak karijere, jer je Jurišić preuzela Bajićevu dužnost u Splitu 2002. godine, kada ga je Ivica Račan promovirao na aktualnu poziciju.

Novi šef vodi najznačajnije slučajeve

Očekuje se da fotelju šefa splitskog ureda preuzme Michelle Squiccimarro, prvi zamjenik Inke Jurišić, koji već godinama vodi neke od najznačajnijih postupaka državnog odvjetništva u Splitu, poput predmeta Lora, nesreće vlaka smrti u Rudinama...

Najosjetljiviji slučaj ratnih zločina u Lori Squiccimarro je preuzeo upravo od Bajića, koji se stradanjem zatočenika u splitskom vojnom istražnom zatvoru bavio još od 1992. godine. Kao vojni tužitelj sudjelovao je na očevidima, no trebalo je pričekati desetak godina i dolazak koalicije Ivice Račana na vlast da hrvatska pravna država smogne snage postupati u predmetima protiv pripadnika vlastitih oružanih snaga. Bajić je ubrzo nakon podizanja optužnice, prebačen u Zagreb.

Pročitajte više