Šefovi 2 lokalna stožera imaju koronu, a bili su na sastanku s Božinovićem i Capakom

Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite

NAČELNICI Stožera civilne zaštite Zadarske i Požeško-slavonske županije, Vedran Neferović te Šime Vicković pozitivni su na koronavirus.

Vicković je jučer na svom Facebooku objavio kako je osjetio slabost te naručio testiranje koje se pokazalo pozitivnim. Objasnio je da se osjeća dobro, a da će izolaciju provesti kod kuće. Dodao je i da epidemiolozi sada obrađuju njegove kontakte. Također, zamolio je sve predstavnike medija koji su bili u utorak na press konferenciji u Domu županije, a bili su na manjoj udaljenosti od 1,5 metar od njega dok je davao izjavu da se, za svaki slučaj, iako je bio na otvorenom prostoru, jave epidemiolozima.

Neferović je također putem Facebooka objavio jučer da je pozitivan na koronavirus te da je u samoizolaciji njegova obitelj. A u samoizolaciju su otišli i njegovi kontakti iz županijske uprave. Iz stožera Požeško-slavonske županije izvijestili su kako su u samoizolaciji Neferovićevi kontakti iz uprave s kojima je održao sastanak.

Neferović i Vicković sudjelovali na sastanku načelnika županijskih stožera

Zanimljivo, Neferović i Vicković sudjelovali su u ponedjeljak na sastanku Davora Božinovića te načelnika županijskih stožera civilne zaštite koji je održan ovog ponedjeljka u Zagrebu. Nitko od njih neće ići u samoizolaciju.

Na sastanku su bili i ministar zdravstva Vili Beroš, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak i ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić. 

Prema fotografijama objavljenim na službenim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite, čini se da su se držali epidemioloških mjera. Sudeći po fotografijama, svi su se držali razmaka i imali maske na licu, osim Božinovića dok je govorio.

Pročitajte više