Seks skandal u Dalmaciji: 60-godišnji svećenik pod istragom zbog bluda nad maloljetnicama?!

SPLITSKA policija istražuje slučaj 60-godišnjeg svećenika u jednoj dalmatinskoj župi, kojeg su, kako neslužbeno doznajemo, prijavili za bludne radnje. Župnik je navodno premješten i neće mu se više povjeravati pastoralna služba. Splitsko-makarska nadbiskupija zasad se nije očitovala o ovom seks skandalu. Pokušali smo jutros kontaktirati glasnogovornicu Silvanu Burilović, no bez uspjeha.

Državno odvjetništvo zaprimilo je, kako neslužbeno doznajemo, posebno izvješće splitske policije. Navodno se među dokaznim materijalom nalaze i fotografije svećenikovog mobitela sa lascivnim fotografijama, koje je slao mladim župljankama.

"To su izmišljotine, kunem se pred Bogom i Papom"

Popričali smo sa pomoćnikom osumnjičenog župnika. "Ma to su izmišljotine. Kunem se pred Bogom i Papom. Istina je da je kolega bio malo slobodniji, ali stalno je bio sa djecom, ništa se skrovito nije događalo. Ja ništa takvo nisam vidio, a tako sam rekao i policiji", kazao nam je pomoćnik, koji je sa osumnjičenim proveo devet mjeseci u službi.

Tome je došao kraj. Obojica su premještena. Pomoćnik tvrdi da se još razmatra u koju će se župu prebaciti i kaže da nije istina da se njegovom kolegi neće više povjeravati pastoralna služba. Do osumnjičenog se ne može. Navodno je na godišnjem odmoru, a mobitel je isključen.

"Roditelji se naljute ako neko dijete preskočimo i ne pomilujemo ga po glavi..."

Njegov pomoćnik smatra da su neki župljani iskonstruirali cijeli slučaj. "Župnik je mnoge pomagao, a mislim da su se neki, kojima nije davao pomoć, naljutili i tako se odlučili osvetiti. Neugodan je cijeli ovaj slučaj", kaže naš sugovornik.

Osumnjičeni svećenik imao je mnogobrojne aktivnosti sa mladima i njegov pomoćnik ne vidi ništa sporno ako je tu i tamo neko dijete pogladio po glavi. "A što da vam kažem. Imate roditelja koji će se i naljutiti ako njegovo dijete preskočite", pokušao nam je pojasniti situaciju.

Po svemu sudeći, čini se da je osumnjičeni župnik ipak otišao "mrvicu" predaleko u približavanju mladim župljankama.

Pročitajte više