Šeksov nećak na čelu lista s tri milijuna kuna gubitaka mjesečno

BOJAN DIVJAK, nećak potpredsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa, na čelu je Vjesnika koji je s gubitkom u poslovanju od oko tri milijuna kuna mjesečno sa sobom na dno povukao i nekoć profitabilne i uspješne Narodne novine, piše Jutarnji list.

Trenutačni gubitak Narodnih novina prema neslužbenim podacima iznosi oko 47 milijuna kuna. Kako poslovanje Narodnih novina i Narodnih novina press, koje su izdavač Vjesnika, nije financijski razdvojeno, gubitak Vjesnika prelijeva se na poslovanje Narodnih novina.

Izdavač Vjesnika od kolovoza 2008. je tvrtka Narodne novine press, sadašnji izdavač Vjesnika, čiji su osnivač i stopostotni vlasnik Narodne novine. Na čelu Narodnih novina press kao jedini član uprave je Šeksov nećak Bojan Divjak. On je i član Uprave Narodnih novina pa mu taj položaj omogućava zaštitu interesa Vjesnika na štetu Narodnih novina.

Divjak je strelovito napredovao u karijeri upravo zahvaljujući svom ujaku Šeksu koji ga je, upućeni kažu, i doveo do mjesta direktora Narodnih novina press.

Pročitajte više