Selak: Mislim da će Putin napasti taktičkom nuklearnom bombom

Screenshot: Index

U INDEX STUDIJU gostovao je pilot Ivan Selak. 

>> Selak u Index studiju: Maknite *ebivjetre s pozicija jer su nesposobni

Između ostalog, govorio je o najgorem mogućem scenariju u vezi rata u Ukrajini te što bi se sve moglo dogoditi. Rekao je kako nije pitanje hoće li ruski predsjednik Vladimir Putin upotrijebiti taktičku nuklearnu bombu već kad će ju upotrijebiti. 

Taktička nuklearna bomba

"Ovo vam se neće svidjeti, ali imam osjećaj da nije pitanje hoće li nego kad će upotrijebiti taktičku nuklearnu. Za početak će je koristiti kad ga netko okruži, odnosno njegovu vojsku. Što će svijet napraviti? Ništa. Još jedan ružan scenarij, a bojim se da će se dogoditi vrlo brzo, da će Putin smisliti opravdanje i raketirati Poljsku. Živo me zanima kako će tad zapad reagirati?"

Kritizirao je ministra obrane Marija Banožića. "Kad vidim ministra obrane da se hvali s količnim naoružanja koju smo poslali Ukrajini, to sve govori o njemu. Umjesto da to radiš i šutiš, a ako treba i lažeš, onda laži sa smislom. Reci da šalješ krvnu plazmu. Nemojte govoriti šaljemo oružje.

Ovaj rat je započeo i traje i on će završiti. Ne poznaješ ti ruski narod. Ja sebi utvaram da ga malo poznajem. Oni ne zaboravljaju. Ne govori se da šalješ metke, oružje, nemojte biti budale", rekao je. 

Kako se suprotstaviti Putinu?

"Putin je glavni baja u jednom selu koji maltretira sve seljane dok ne dobije od nekoga šamarčinu. Meni je žao što zapad nije pokazao niti pokazuje zube. I neće pokazati! Hoće li to voditi u Treći svjetski rat ili hoće li to biti kraj civilizacije, ali mislim da bi baja iz svog sela razmišljao pa čekaj i ja ću dobiti po tamburi.

Rekao sam - zona zabrane letenja bi bila za sve. Nitko neće letjeti. Imate mjesec dana za završiti taj rat. Nakon toga ulazimo mi u Ukrajinu. Ako se treba potući, potući ćemo se", rekao je Selak u Index Studiju.

Pročitajte više