Seljaci nastavljaju s blokadom, noć proveli mirno

SELJACI Vukovarsko-srijemske i Virovitičko-podravske županije danas su javili da nastavljaju s prosvjedom i blokiranjem cesta sve dok im se ne javi netko iz Vlade. Noć su proveli mirno.

Dvjestotinjak vukovarsko-srijemskih seljaka, okupljenih oko nedavno organiziranog Sindikata hrvatskih seljaka, nastavljaju s blokadom južne vinkovačke obilaznice, te državnih cesta kod Gradišta na županjskom području i Ilače nedaleko Tovarnika.

U Virovitičko-podravskoj županiji seljaci, u organizaciji Udruge poljoprivrednika te županije, Podravsku magistralu blokiraju u Cabuni i državnu cestu prema mađarskoj granici u Lukaču.

Prestali su blokirati Podravsku magistralu u Pitomači, ali su najavili da će danas početi s blokadom državne ceste u Medincima kod Slatine.

Predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka Tomislav Pokrovac jučer je za Index rekao da će s blokadom nastaviti do daljnjeg, ako bude potrebno, i do lipnja. Seljake je posebno razočarala reakcija ministra Čobankovića koji je rekao da "ne može svaki dan biti sa seljacima na cesti".  U prosvjedima su im se pridružili seljaci iz Zagrebačke županije, a sinoć su im se trebali pridružiti i oni iz Brodsko-posavske.

Hrvatski autoklub javlja da su zbog prosvjeda zatvorene sljedeće državne ceste:
D 2 u mjestu Cabuna (obilazak: Suhopolje-Orešac-Sopje-Slatina),
D 5 u mjestu Lukač (obilazak od Pitomače prema Terezinom Polju je Rogovac-Turanovac),
D 46 Vinkovci-Tovarnik u Ilači,
D 34 u mjestu Medinci,
D 55 Vinkovci-Županja u Gradištu i
D 518 Vinkovci-Jarmina u Jarmini.

Pročitajte više