seminar o reformskim programima u MORh-u i os rh

U organizaciji Ministrstva obrane, a pod pokroviteljstvom Svjetske banke u Umagu će sutra započeti trodnevni seminar o reformskim programima u MORHu i Oružanim snagama na kojem će sudjelovati novinari koji prate rad MORHa te djelatnici Službe za odnose s javnošću i informiranje koji rade u Oružanim snagama. L

Na seminaru će biti predstavljena vizija obrambenog sustava i promjena zadaća hrvatskih oružanih snaga te Godišnji nacionalni program suradnje NATO-a i Hrvatske u ovoj i idućoj godini.

Bit će prezentirana i iskustva OS RH u međunarodnim mirovnim misijama visokog rizika, poput misije ISAF u Afganistanu, a bit će riječi i o budućem tehnološkom razvoju i modernizaciji OS RH, studiji o profesionalizaciji Hrvatske vojske, smanjenju broja osoblja u sustavu obrane te o prenamijeni vojnih objekata.

Vezano uz smanjenje broja osoblja bit će predstavljeni i rezultati pilot projekta programa za zbrinjavanje izdvojenog osoblja u MORH-u i OS pod nazivom SPECTRA te projekt stipendiranja i pomlađivanja stručnog kadra pod nazivom "Kadet 2003".

(Hina) aš sšh

Pročitajte više