Separatisti: Zauzeli smo cestu do Harkiva, oslobodit ćemo Ukrajinu smeđe kuge fašizma

Foto: EPA

PRORUSKI separatisti zauzeli su cestu prema Harkivu, rekao je ministar unutarnjih poslova tzv. Luhanske Narodne Republike (LNR) Igor Kornet za ruske RIA Novosti.

"Sada je put do regije Harkiv iz Luhanske Narodne Republike slobodan i siguran i može se koristiti za osiguravanje logističke opskrbe hranom i gorivom u oslobođenim teritorijima Harkiva za normalan život civilnog stanovništva", rekao je Kornet.

Dodao je da su u regiji Harkiv separatističke snage "stigle do spoja dviju njihovih regija". Na području koje separatisti smatraju svojim, kaže Kornet, pod kontrolom ukrajinskih snaga ostala je samo "mala enklava - Severodonjeck i Lisičansk". 

"Moramo Ukrajinu osloboditi smeđe kuge fašizma"

"Nećemo stati na ovome, nastavljamo dalje. Zadaće koje su cilj specijalne operacije na teritoriju Ukrajine bit će izvršene na vrijeme", rekao je Kornet.

Postrojbe LNR-a će nastaviti izvršavati svoje zadaće u Harkivu i drugim regijama, rekao je. "Mi smo područje koje je najviše pogodila pomahnitala ukrajinska hunta i, naravno, moramo Ukrajinu osloboditi smeđe kuge fašizma", rekao je Kornet.

Pročitajte više