Serijski lopov krao po kampovima u Istri, služio se lažnim dokumentima

Ilustracija: PIXSELL

ZBOG serije krađa i krivotvorenja u policijskom pritvoru završio je muškarac koji se predstavlja kao 59-godišnji slovenski državljanin, ali policija još utvrđuje njegov identitet jer se služio lažnim dokumentima.

Prema policijskim podacima, osumnjičeni je u utorak oko tri sata ujutro prekopavao stvari kod jednog šatora u kampu u okolici Poreča, no tada se probudio 41-godišnji slovenski državljanin koji je koristio šator, pa je lopov otišao. Slovenac je krenuo za njim, no muškarac ga je pošpricao sprejom i lakše ozlijedio.

U pomoć su uskoro priskočili i drugi gosti kampa te su zadržali muškarca do dolaska policije, koja ga je uhitila i privela u postaju. Uhićeni muškarac im se predstavio kao 59-godišnji slovenski državljanin, no obavljenim provjerama utvrđeno je da ima krivotvorene dokumente te policija otkriva njegov pravi identitet.

Već je krao i prije toga

Tijekom kriminalističkog istraživanja policija je utvrdila da je uhićeni odgovoran za još niz nedjela.

U noći s 2. na 3. srpnja u kampu na području Vrsara navodno je ušao u nezaključani Mercedes talijanske registracije, otvorio pretinac i otuđio novac, čime je 37-godišnjeg Talijana oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna. U tom kampu je 20. srpnja iz pretprostora šatora Slovenki ukrao novac, mobitel i slušalice vrijedne više stotina kuna. 

Novac i nakit vrijedan više tisuća kuna ukrao je navodno u kampu u kojem je uhićen i 13. srpnja, ušuljavši se kroz prozor u kamp-prikolicu slovenskog državljanina. Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, kažu u policiji.

Pročitajte više