SFOR se ispričao Vladi zbog oštećenja Zida boli

POMOĆNIK glavnog zapovjednika SFOR-a, brigadni general Guglielmo Zavattoro Ardizzio, uručio je pomoćniku hrvatskog ministra vanjskih poslova Nenadu Prelogu službenu ispriku glavnog zapovjednika SFOR-a generalpukovnika Williama Warda zbog nedavnog oštećenja Zida boli.

U pismenoj isprici upućenoj Ministarstvu vanjskih poslova Republike Hrvatske, SFOR izražava duboko žaljenje zbog ponašanja svojih vojnika kod Zida boli ocjenjujući ga potpuno neprihvatljivim, navodi se u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova.

U isprici SFOR-a istaknuto je da je general-pukovnik Ward zapovjedio potpunu istragu ovog slučaja uz uvjerenje hrvatskoj strani da će nakon nje biti provedene brze i odgovarajuće mjere nad sudionicima incidenta. U nastavku stoji da SFOR iznimno poštuje građane i institucije Republike Hrvatske i neće tolerirati ponašanje koje ukazuje suprotno.

Glasnogovornik SFOR -a Yves Vanier izjavio je u sarajevu kako je je SFOR svjestan ozbiljnosti izgreda u kojemu je oštećen Zid boli posvećen stradalima u Domovinskom ratu u Hrvatskoj te da će se inzistirati na cjelovitoj istrazi o tom događaju.

Također je kazao kako su u Stabilizacijskim snagama potpuno svjesni značenja i simbolike što ga Zid boli ima za sve građane Hrvatske te stoga i žele doprinijeti potpunom rasvjetljavanju izgreda koji se u ponedjeljak zbio u Zagrebu.

Pročitajte više