Šibenčanin gradom hoda s Davidovom zvijezdom: "Zbog HDZ-a se osjećam kao Židov pod nacistima!"

Foto: Šibenik.in

ZORAN Mikulandra, poznati šibenski poduzetnik i vlasnik obrta Noa koji je godinama obavljao usluge prijevoza u staroj gradskoj jezgri Šibenika, odlučio je prosvjedovati protiv gradonačelnika Željka Burića i drugih iz gradske uprave za koje tvrdi da su ga poslovno uništili i da mu ne žele vratiti 65.000 kuna koliko je platio koncesiju koju je trebao uživati pet godina, a oduzeli su mu je nakon osam mjeseci, piše Šibenik.in.

Mikulandra na rukavu ima žutu židovsku zvijezdu unutar koje piše "nisam u HDZ-u".

"Majicu sa šestokrakom židovskom zvijezdom napravio sam jer se osjećam baš kao Židov u predratnoj nacističkoj Njemačkoj, a unutra sam napisao da nisam u HDZ-u jer njih krivim za situaciju u kojoj sam se našao. Posao sam pokrenuo kada u Šibeniku nije bilo turizma i godinama ulagao u njega, sve dok vlast nije nanjušila novac i oduzela mi kruh iz usta. Poslovno su me uništili i duguju mi 65.000 kuna za koncesiju koja je trebala trajati pet godina, a oduzeli su mi je nakon samo osam mjeseci rada", kaže Mikulandra.

Bijelu majicu na kojoj je velikim slovima na leđima ispisana i poruka 'HDZ otea posal, sad bi i didovinu', nosit će, kaže, kako bi mladi ljudi vidjeli da bez članstva u HDZ-u u Šibeniku nema smisla ulagati u bilo kakav posao, a slične poruke postavit će i na svoj automobil, trokolicu kojom je obavljao usluge prijevoza tereta po staroj gradskoj jezgri.

"Znam da moj prosvjed nimalo ne dira u dušu gradonačelnika Željka Burića i njegove HDZ-ovce, ali nošenjem židovske zvijezde kakvu su nosili u nacističkim logorima nastavit ću im poručivati kako se osjećam. Na ovakav oblik građanskog neposluha odlučio sam se jer nisam tip koji će šutjeti i trpjeti nepravdu", govori.

Sam bio u HDZ-u


Naglašava da je i sam nekad bio u HDZ-u i dogurao do predsjednika njihove mladeži. 

"Bilo je to davno, još u ono doba kad su se Ivo Sanader i Ivić Pašalić borili za prevlast u stranci. Bio sam idealist, ali sam ubrzo shvatio kuda to vodi. Kao predsjednik Mladeži HDZ nisam imao nikakve ovlasti i protivio sam se tomu da ne smijem misliti svojom glavom. Možda bih prošao bolje da sam prihvatio njihovu ponudu za posao u javnom poduzeću 'Vodovod i odvodnja', ali očito nisam rođen da budem stranački vojničić. Htio sam stvoriti nešto svoje i zbog posla prijevoza odustao od fakulteta za koji više nisam imao vremena, a onda me HDZ uništio. Nekad sam plaćao preko milijun kuna poreza, a danas nemam novaca niti za platiti knjigovođu", žali se.

U gradskoj upravi kažu da je koncesija Mikulandri istekla, a kada je javno gradsko poduzeće Gradsko parking izrazilo želju da preuzme taj posao sa svojim električnim automobilima, Gradsko vijeće im je lani to i omogućilo.

Uvidom u karticu analitike Upravnog odjela za financije grada Šibenika, utvrđeno je da ne postoji pretplata od strane obrta NOA za obavljanje usluge prijevoza u staroj gradskoj jezgri nakon 22. travnja 2016. godine", poručili su iz Ureda gradonačelnika.
 

Pročitajte više