Šibenik: računala za djecu u višečlanim obiteljima

Deset obitelji s osmero i više djece s područja Šibenika, Unešića, Knina i Kistanja dobilo je danas računala, dar Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Računala je u Šibeniku uručio načelnik Odjela za obitelj u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Zdenko Žunić,

Među obiteljima najbrojnija je šibenska obitelj Petričević s jedanaestero djece.

Po Žunićevim riječima u okviru potpore višečlanim obiteljima Ministarstvo je prošle godine s oko 1,600.000 kuna kupilo 500 računala za djecu u cijeloj Hrvatskoj.

Akcija je potkraj prosinca počela u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, a do sada su računala dobila i djeca u Sisačko-moslavačkoj, Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Koprivničko-križevačkoj i Zadarskoj županiji.

Sutra bi računala trebale dobiti 33 obitelji u Splitsko-dalmatinskoj i jedna obitelj u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Na sastanku, što je za idući tjedan najavljen s udrugama višečlanih obitelji, bit će dogovorena daljnja pomoć Ministarstva obiteljima s osmero i više djece.

(Hina) xzpod yvkn

Pročitajte više