Šibenik: Turistički rezultati na razini prošlogodišnjih

kninske županije ostvareno je dva milijuna i 490 tisuća noćenja, što je na razini prošlogodišnjeg osmomjesečnog turističkog učinka, doznaje se u županijskoj Turističkoj zajednici. Posebno dobri rezultati bilježe se u kolovozu, tijekom kojeg je na šibenskoj rivijeri ostvareno milijun i 104 tisuće noćenja, ili čak 20 tisuća više nego u istom mjesecu 2003. godine.

Na taj je način nadomještena nešto lošija posjećenost u lipnju i srpnju, a Šibensko-kninska županija svrstala se uz bok Istre, Kvarnera i Zadarske županije, gdje se također bilježe prošlogodišnji turistički rezultati.

U Turističkoj zajednici Šibensko-kninske županije očekuju da će nakon dobrih rezulta u prvom tjednu rujna i povoljnih najava za podsezonu, na kraju ove godine biti oko 2 posto više noćenja nego lani.

Strani su gosti ostvarili više od 2 milijuna noćenja, ili 84 posto u ukupnom broju gostiju.

Najbrojniji su i ove godine bili Nijemci. U turističkim središtima šibenske rivijere u prvih osam mjeseci boravilo ih je čak 105 tisuća. Na drugom su mjestu Česi, a potom slijede Slovenci, Talijani i Mađari.

Najposjećenije turističko mjesto u Šibensko-kninskoj županiji su Vodice, gdje je samo u kolovozu ostvareno 277 tisuća noćenja, ili 3 posto više nego u istom prošlogodišnjem mjesecu.

Najznačajniji podbačaj bilježi se u samom Šibeniku, gdje je u kolovozu bilo 20 posto manje, a u prvih osam mjeseci 16 posto manje gostiju nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

(Hina) xžp ysp

Pročitajte više