Šibenski maturanti šokirani smrću kolege, vraćaju se u Hrvatsku

Screenshot: iDNEStv

NAKON iznenadne smrti šibenskog maturanta, 19-godišnjeg Ante Mikulandre, u Pragu, njegovi kolege iz razreda vraćaju se kući s maturalnog putovanja.

>> TRAGEDIJA U PRAGU Na maturalcu poginuo učenik iz Šibenika

>> NOVI DETALJI TRAGEDIJE U PRAGU Učenika iz Šibenika pokušao je spasiti prolaznik

Učenike, s kojima je u pratnji četvero nastavnika te jedna liječnica koja povremeno predaje u šibenskoj školi, silno je pogodila jutrošnja tragedija i u stanju su šoka te sada treba organizirati njihov povratak kućama, rekli su u Županiji šibensko-kninskoj, piše Šibenik.in.

Na ekskurziji su trebali biti još pet dana, sve do petka. Ministarstvo vanjskih poslova je preko svog veleposlanstva u stalnom kontaktu s praškom policijom koja još istražuje kako je učenik izgubio život, a službeno je poznato samo da je pao s nekoliko metara visine.

Žalost u Bilicama

Kako hotel Plaza nema balkone u sobama, postoji mogućnost da je u dvorište pao s prozora hotelske sobe, no detalji su to o kojima se tek treba očitovati praška policija i koji neće dati nimalo utjehe ožalošćenoj obitelji Mikulandra, njegovim prijateljima i znancima. 

Među njima je i načelnik Općine Bilice Josip Ćaleta kojemu je majka stradalog Mikulandre, Darija, ujedno i rodica.

- Cijela općina nam je zavijena u crno jer Ante je stvarno bio krasan momak, baš kao što je i cijela njegova obitelj. Nažalost, prije dvije godine otac mu je umro premlad, i to iznenada od bakterije sa samo 39 godina. Majka Daria ostala je sama s četvero djece, dva Antina brata i sestricom starom samo tri godine. Preminuli Ante bio je najstariji sin. Svima nam je jako teško i mogu samo dodati  da ćemo nastojati obitelji pomoći kako god možemo – kazao je načelnik Ćaleta.

Dobar učenik

Od svog kolege opraštaju se i prijatelji na društvenim mrežama, a ravnatelj Prometno-tehničke škole Peran, koji je danas posjetio obitelj Mikulandra, opisuje ga kao dobrog učenika s kojim nikada nije bilo problema.

- Bio je to jako dobar učenik, pametan i miran. Ta obitelj ima četvero djece, a prije nekoliko godina izgubili su oca koji je također preminuo. Što se točno dogodilo i kako je pao, doznat ćemo kad detalji budu službeno potvrđeni, a do tad o svemu sam obavijestio šibensku policiju koja je u stalnom kontaktu s Ministarstvom unutarnjih poslova i Ministarstvom vanjskih poslova – rekao je ravnatelj Peran.

Pročitajte više