Siemens ostvario ugovor sa Španjolskom vrijedan 170 milijuna eura

SIEMENS Power Generation (PG) ostvario je posao sa Španjolskom vrijedan 170 milijuna eura. Naime, u Siemensu su zaprimili velike narudžbe za vjetroturbine i ključnu opremu za solarne termoelektrane.

Španjolska tvrtka ACS želi postaviti 50 vjetroturbina snage 2,3 megavata u vjetropark koje se nalazi u Andaluziji. ACS je, također, naručila industrijsku parnu turbinu za solarnu termoelektranu čija se gradnja planira u južnoj Španjolskoj. Osim tih, energetska tvrtka Iberdrola i Solel Solar Systems of Israel žele opskrbiti i druge dvije solarne termoelektrane u Španjolskoj Siemensovom tehnologijom.

"Siemens je vodeći dobavljač inovativne tehnologije za obnovljivu energiju. Naše poslovanje vezano uz energiju vjetra vrlo se brzo širi te smo, uz to, vodeći dobavljači parnih turbina za solarne termoelektrane. Narudžba iz Španjolske potvrđuje našu sposobnost isporuke najprihvatiljivijih rješenja koja odgovaraju određenoj klimi, te su uz to isplativa i pouzdana.", rekao je Randy Zwirn, član managementa PG grupe.

Ugovor sa ACS-om vrijedan 170 milijuna eura uključuje isporuku, transport i instalaciju svih 50 turbina. Sa svojim sustavom za iskorištavanje energije vjetra s više od 11.600 megavata snage krajem 2006., Španjolska je bila treće najveće tržište vjetra, odmah nakon SAD-a i Njemačke. Uz nove tehnološke sustave, u Španjolskoj se očekuje godišnji porast od 2.000 megavata od iskorištavanje anergije vjetra.


V.M.

Pročitajte više