Silovatelj iz Zatona 14-godišnju žrtvu svakodnevno vozi u školu

BOŽIDARA SANTINIJA optužnica tereti da je silovao 14-godišnju učenicu osmog razreda, a Petra Santinija za silovanje njene 17-godišnje sestre. Iako je Državno odvjetništvo podignulo optužnicu, obojica i dalje svakodnevno u školu prevoze djecu iz okolice Zadra, a među njima je i silovana osnovnoškolka.

Optužnica državnog odvjetništva u Zadru odvojeno tereti Božidara Santinija (39) za silovanje osnovnoškolke od 14 godina, a Petra Santinija (59) za silovanje njezine 17-godišnje sestre.

Žrtve su upoznali na kolodvoru u Zadru, dok su nakon škole čekale autobus koji ih je prevozio kući. Božidar Santini je često 14-godišnjakinji pravio društvo, a nakon što je zadobio njeno povjerenje, jednom ju je odvezao izvan Zadra. Tamo ju je skinuo i prisilio na spolni odnos.

Ginekološki nalazi, psihijatrijsko i medicinsko vještačenje potvrdilo je da je djevojčica silovana.. Unatoč težini optužnice, Božidar Santini i dalje "Liburnijinim" autobusima svakodnevno prevozi djecu u školu.

Optuženi Petar Santini, koji već ima i unuke, također svakodnevno djecu iz kolice Zadra vozi u školu. Njega optužnica tereti da je na prijevaru svojim automobilom odvezao 17-godišnjakinju na područje pokraj Bibinja i silovao je.

Sestre su najprije jedna drugoj ispričale što im se dogodilo, a potom su se povjerile bratu na čije su inzistiranje vozači prijavljeni policiji.

"Mnogi u mom razredu znaju što mi se dogodilo, no ne rugaju mi se, pažljivi su prema. Najgore mi je što se još uvijek događa da moram ući u autobus koji on vozi. Tada jednostavno "stisnem srce" i pravim se da ga ne vidim - kazala za Slobodnu Dalmaciju 14-godišnja žrtva.

Majka sliovanih djevojčica plačući je pokazivala medicinsku dokumentaciju za obje silovane djevojke te ne može shvatiti da optuženici svakodnevno prevoze školsku djecu. Osvrnula se na izjavu supruge Patra Santinija, koja tvrdi da je njen muž tri puta operirao prostatu i da "ne može ništa s njom u krevetu, a kamoli da bi silovao mladu djevojku". Ogorčena majka djevojčica ističe da je to odvratna reakcija, s obzirom da postoji medicinska dokumentacija koja potvrđuje da se silovanje dogodilo.

Direktor "Liburnije" Edvin Šimunov potvrdio je da optuženi vozači još uvijek prevoze djecu u školu. Tvrdi da ih je htio udaljiti s posla ili premjestiti na drugo radno mjesto, ali nije mogao i to "zbog odvjetnika optuženika". Šimunov navodno nije znao za optužnicu, a najavio je da će Santinije suspendirati ili premjestiti na drugo radno mjesto dok traje sudski postupak.

Pročitajte više