Simović je pokušao ubiti Kalinića, jer je svu krivnju za zločine želio prebaciti na njega?



ČINI se da postoji nesuglasje između hrvatske i srpske policije o tome koji je bio stvarni motiv zbog kojega je Miloš Simović u Zagrebu upucao Sretka Kalinića. Srpska policija vjeruje da je da je pravi razlog bila naredba vođe najvećeg balkanskog narkokartela, Darka Šarića, a Indexovi izvori bliski istrazi tvrde da je ubojstvo bilo potpuno neplanirano.

Simović i Kalinić mogli bi otkriti mnogo toga o vezama pripadnika zemunskog klana sa Šarićevom organizacijom, vjeruje policija, koja ima podatke da je Šarić dvojici kriminalaca pružio utočište u crnogorskom selu Bandići, nedaleko od Podgorice, 2005. i 2007. godine.

Ubojstvo je bilo stihijsko ili ga je naručio Šarić?

Izvori bliski istrazi za Index su naveli nekoliko tvrdnji koje bi trebale potvrditi da je ubojstvo bilo stvar osobnog razračuna, te da nema veze s nekim planom. Kao prvo, zemunski klan u Hrvatskoj nikad nije bio pretjerano aktivan. Imao je svega tri kaznena djela, od kojih su dva ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića, a treće ova pucnjava na Rakitju.

Simović želio ubiti Kalinića tako da svu krivnju prebaci na njega

Najnoviju teoriju o motivu Miloša Simovića za napad na Sretka Kalinića danas je iznio i beogradski B92. Prema njihovim izborima Miloš Simović je htio da ubije Sretka Simića zato što je na njega želio prebaciti svu krivnju za djela zbog kojih su obojica osuđeni.

Pročitajte više