Sin legendarnog BiH košarkaša uhićen zbog otmice, osuđivan zbog trgovine drogom

Foto: Instagram/Klix.ba

DARIO DELIBAŠIĆ, sin legendarnog košarkaša Mirze Delibašića, koji je jučer uhićen zbog sudjelovanja u otmici državljanina Turske i BiH T. K. u naselju Pejton na Ilidži 17. travnja, ranije je osuđen u Italiji na šest godina zbog trgovine drogom, javlja Klix.ba.

Kako doznaju, on je bio član kriminalne grupe koja je drogu prebacivala na relaciji Beograd - BiH - Hrvatska - Italija. Delibašić je osuđen u odsustvu, ali nije izdržavao zatvorsku kaznu jer BiH s Italijom nema sporazum o izručenju osuđenih osoba.

Talijanski mediji ranije su pisali da se povezivao s grupom Luke Dacića koji je koordinirao transportom droge i posredovao balkanskim organizacijama koje se bave švercom kokaina. Oni su bili zaduženi za prijevoz droge s Balkana preko Trsta dalje u Italiju i na zapad.

Dacić je optužen u okviru istrage “Flash”, koja je otvorena 2009. godine, a koja je tijekom četiri godine trajanja rezultirala s 49 hapšenja i optužbi protiv još 14 osoba, kao i oduzimanjem 65 kilograma kokaina i šest kilograma heroina.

Prema informacijama s kojima raspolaže Tužiteljstvo KS u vezi s nedavnom otmicom na Ilidži, grupa naoružanih razbojnika presrela je žrtvu koja se nalazila u Golfu 6, zatim su žrtvi prijetili vatrenim oružjem. Potom je izveli iz vozila, zavezali i držali zarobljenu do narednog dana kada su je ostavili u sarajevskom naselju Otoka. Od žrtve su tražili milijun konvertibilnih maraka.

Delibašić je jučer nakon kriminalističke obrade predan u nadležnost Tužiteljstva KS. Tamo je ispitan.
 

Pročitajte više