Sin Milana Kujundžića na medicini oduzeo mjesto djetetu ratnog invalida

SIN RAVNATELJA Kliničke bolnice Dubrava dr. Milana Kujundžića, bliskog suradnika Andrije Hebranga, upisao se na Medicinski fakultet u Rijeci iako nije skupio dovoljan broj bodova za redovni upis: iz srednje škole ima uglavnom dvojke, a niti rezultati prijemnog nisu bili povoljni - objavio je Novi list.

Unatoč tome Hrvoje Mario Kujundžić upisao se u prvu godinu studija, i to tako što mu je osigurano mjesto na listi za dijasporu i hrvatske branitelje gdje je bodovni prag bio daleko niži, i ne računa se srednjoškolski uspjeh.

U telefonskom razgovoru s dr. Milanom Kujundžićem saznali da smo da je njegov sin na listu dijaspore i hrvatskih branitelja došao na temelju priložene dokumentacije, u kojoj je među ostalima bio i dokument iz kojeg je jasno vidljivo da je Milan Kujundžić bio hrvatski branitelj.

Kako je ta lista rezervirana za djecu poginulih i nasilno odvedenih ili nestalih hrvatskih branitelja i djecu hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata sa 100% oštećenjem organizma, od Milana Kujundžića željeli smo saznati u koju se od spomenutih kategorija on uklapa.

Na naše pitanje gdje je, kada i pod kime služio u Domovinskom ratu, kad je upravo na temelju javnosti nepoznatog Kujundžićevog braniteljskog staža njegov sin zaradio upis na fakultet, Milan Kujundžić nervozno je odgovorio kako je takvo pitanje deplasirano, i kako "nema veze ni sa čim", te nije želio nastaviti razgovor.

Dr. Milan Kujundžić bio je pomoćnik ministra zdravstva dr. Andrije Hebranga, a na tu je funkciju došao nakon što je bio potpredsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata. Početkom ove godine punio je novine slučaj njegove organizacije pohoda na grob Ante Pavelića u Madridu.

Pročitajte više