Sin preminulog Istrijana: Mama i brat su pozitivni na koronavirus

Foto: Privatna arhiva

IVAN KERNJUS, sin preminulog Istrijana Antona Kernjusa, za Index je kazao kako su njegovi majka i brat pozitivni na koronavirus.

"Mama i brat su pozitivni, a ja nisam, sad moraju za Pulu, sad su mi javili", kazao je za Index.

Podsjetimo, istarski ugostitelj Anton Kernjus prva je hrvatska žrtva koronavirusa.

Nacionalni stožer civilne zaštite jutros je potvrdio da je Kernjus bio pozitivan na koronavirus.

"Bris kod te osobe je potvrđen kao pozitivan na koronavirus. Tijekom dana će biti napravljene sve radnje koje trebaju dovesti do informacija o tome je li smrt uzrokovana koronavirusom ili nečim drugim", istaknula je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić jutros na konferenciji za medije.

Kod njega bili Talijani, kasnije mu javili da imaju koronavirus

On je obolio nakon što su kod njega u restoranu bili Talijani koji su mu naknadno javili da su pozitivni na koronavirus.

"U restoranu su 7. ožujka bili Talijani koji su prošlog petka tati javili da su pozitivni na koronavirus i tata je već u subotu dobio temperaturu i odmah je zvao dežurnog epidemiologa iz Umaga, Damira Leku. On mu je rekao da obavezno bude u samoizolaciji i izoliran. U ponedjeljak ujutro je tata opet zvao epidemiologa, a doktor mu je rekao da se spremi i dok se tata spremao za u bolnicu, doktor je opet nazvao i rekao da nema tehničkih uvjeta pa da će doći po njega u utorak. Potom je doktor opet nazvao u utorak i rekao da će doći, ali opet nije došao. Ponovno je nazvao i rekao tati da će ipak doći u srijedu", ispričao je za Index Ivan Kernjus ranije za Index.

Navodi kako se ocu tu noć jako pogoršalo stanje i hitna je došla po njega u zaštitnim odijelima, no tata je, kaže, preminuo.

"Dakle nije istina da je tata odbijao liječničku pomoć, ja sam se danas čuo s epidemiologom kojeg je tata zvao, Damirom Lekom, i njemu je strašno žao da se sve tako dogodilo. Mislim da se dogodio čitav splet nesretnih okolnosti i na žalost tako je završilo", rekao nam je Ivan Kernjus u ranijem razgovoru.

Pročitajte više