Sin Talijana koje je usmrtio Horvatinčić: "U Hrvatskoj se događa nešto čudno, netko štiti Horvatinčića"

Screenshot: RTL

ZA DVA do tri tjedna bit će poznata odluka zadarskog suda o žalbi na prvostupanjsku presudu prema kojoj je Tomo Horvatinčić oslobođen krivnje za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je prije sedam godina poginuo talijanski bračni par.

>> Horvatinčić na sudu: Nagodio sam se. Tražili su 8 milijuna eura, ali im nisam dao...

RTL je razgovarao sa sinom poginulih Talijana, Federicom Salpietrom.

"Bojim se zapravo, jer sve što se posljednjih sedam godina događalo je čudno. Čini se da netko štiti Horvatinčića, ne znam zašto i ne znam tko, ali promjena prve presude je bila jako iznenađujuća. Bila je šokantna. Već sam rekao, ako sud u Zadru potvrdi sinkopu kao uzrok nesreće, Hrvatska više neće biti sigurna zemlja. Svatko tko počini ubojstvo može reći da je imao sinkopu. Tražim iskrenu pomoć hrvatskog ministra pravosuđa jer mislimo da je čudno to što je prva presuda u potpunosti promijenjena. Čudno je što sutkinja Maja Šupe nije ispitala Horvatinčića zašto je promijenio iskaz o uzroku nesreće", kazao je.

Kazao je kako mu ne pada na pamet susresti se s Horvatinčićem te kako zbog svega što se dogodilo ne može spavati.

"Kako biste se Vi osjećali nakon što pročitate medicinsko izvješće u kojem piše da je Vaš otac ostao bez ruke, a da je Vašoj majci lice uništio propeler Horvatinčićevog broda. Nije lako spavati, kažem Vam", kaže u razgovoru za RTL.

Kazao je i da nikada nije dobio novac od Horvatinčića.

Pročitajte više