Sinčić: Ukrajinsko žito ima previše otrovnih pesticida. Što rade Ukrajinci u Osijeku?

Foto: Antonio Jakus/PIXSELL

ZASTUPNIK stranke Ključ Hrvatske u Europarlamentu Ivan Vilibor Sinčić na Facebooku je napisao da Hrvatska nije smetlište i problematizirao uvoz žita iz Ukrajine koje, kako tvrdi ovaj političar, ima previše otrovnih pesticida.

"Ukrajinsko žito i brašno koje sadrži previsoke koncentracije otrovnih pesticida više ne uvoze u Mađarsku, Slovačku, Poljsku, Rumunjsku i Bugarsku, međutim svakoga dana možemo vidjeti šlepere i šlepere kamiona iz Ukrajine ispred silosa u Osijeku", piše Sinčić.

"Što rade ukrajinski kamioni tamo? Zašto HDZ uništava domaću poljoprivredu i domaćeg čovjeka? Kome oni to pogoduju, koji će to oligarsi profitirati od trgovine ukrajinskim žitom?
Plenković je za vrijeme svog mandata u Europskom parlamentu bio predsjednik Izaslanstva EP-a za parlamentarnu suradnju između EU i Ukrajine, a kruže priče da je imao i financijske koristi od toga. Radi li možda on za njih, a nauštrb Hrvatske?" pita se Sinčić.

"Uvozi li HDZ štetne i nezdrave proizvode koje ne želi nitko u Europi?
Zašto su HDZ-ovci zbog “brige za ljudsko zdravlje” provodili lockdown i prisiljavali ljude u sebe ubrizgavaju eksperimentalna mRNA cjepiva, a sada uvoze stvari koje dokazano uništavaju ljudsko zdravlje?

Ne želimo njihovo smeće od proizvoda! Ne želimo pesticide, ne želimo GMO! Hrvatska nije smetlište! Želimo domaće, organsko i zdravo! Želimo život", piše.

Pročitajte više