Sindikat optužuje: HAC plaća stranačke aktivnosti bivšeg HDZ-ovog saborskog zastupnika!

ŽELJKO KRAPLJAN, bivši saborski zastupnik HDZ-a i aktualni zamjenik direktor Sektora za održavanja u Hrvatskim autocestama, svoje radno vrijeme učestalo je trošio na stranačke aktivnosti, a službeni automobil koristio je u privatne svrhe, tvrdi predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić.

HAC plaća Krapljanove stranačke aktivnosti u HDZ-u

U prijavi koju je poslao Upravi i unutarnjoj kontroli HAC-a, Stanić navodi da je Krapljan u razdoblju od 1. siječnja 2008. godine do 31. listopada 2009. godine nedolaskom na posao, kašnjenjem ili ranijim odlaskom s posla ostvario manjak od 1127 radnih sati. Predsjednik NCS-a to dokumentira izlistom kretanja Krapljanovog službenog vozila, registracije ZG 9738 BA.

"Po mom saznanju svi sati koje je neopravdano izostao uredno su mu plaćeni. Dobar dio vremena provodio je u stranačkim aktivnostima, a sve je plaćao HAC. Također je zloupotrebom položaja zamjenika direktora službeno vozilo koristio za obavljanje stranačkih aktivnosti ili za privatne potrebe", tvrdi Stanić i navodi primjere:

Samo odlaskom na more oštetio HAC za više od 36 tisuća kuna

"Tako je u navedenom razdoblju samo za odlaske na more preko vikenda ili na godišnji odmor, na relaciji Sisak - Vodice (gdje navodno posjeduje kuću za odmor) službenim vozilom putovao 21 puta. Samo odlascima na more je oštetio HAC za približno 36.720 kuna. Ako tome pridodamo trošak koji je napravio za stranačke aktivnosti kroz neopravdane sate koji su mu plaćeni i korištenje službenog vozila, iznos za koji je Željko Krapljan oštetio Hrvatske autoceste je višestruko veći".

Stanić u svojoj prijavi navodi kako se njegov zahtjev za pokretanje postupka temelji na pregledu kretanja Krapljanovog službenog vozila, te saznanjima da stranačke i zastupničke aktivnosti provodi u radno vrijeme. To ne bi trebalo biti teško provjeriti jer, kako Stanić tvrdi, Krapljan se pojavljivao i na televiziji u predizbornim kampanjama u društvu bivšeg premijera Ive Sanadera kao i nekih drugih HDZ-ovih dužnosnika.

Pročitajte više