Sindikat: Načelnik policije u Zagorju pijan skrivio nesreću, šefovi su to zataškali

SINDIKAT policijskih službenika uputio je Ministarstvu unutarnjih poslova, na čijem je čelu Davor Božinović, upit o prometnoj nesreći koju je skrivio načelnik PU krapinsko-zagorske, Robert Pavić, a u kojoj je ozlijeđen 31-godišnjak.

Pavić je nesreću skrivio službenim vozilom MUP-a, kasnije je smijenjen s te funkcije, ali sindikat tvrdi da protiv njega nikada nije pokrenut kazneni postupak iako se to javno obećalo.

Za to upiru prstom u glavnog ravnatelja policije Nikolu Milinu, na čiju disciplinsku i kaznenu odgovornost pozivaju, navodeći da je on pomogao Paviću.

Također, sindikat tvrdi da ima saznanja da je Pavić nesreću skrivio u alkoholiziranom stanju.

"Paviću je vještačenjem utvrđen alkohol u krvi"

Sindikat policijskih službenika objavio je priopćenje na svojim službenim stranicama

"Prema saznanjima Sindikata policijskih službenika, zamjeniku načelnika Robertu Paviću vještačenjem je utvrđen i alkohol u organizmu nakon vađenja krvi i urina, ali taj podatak se tajio od javnosti i nejasno je zašto odmah po dolasku ekipe za očevide nije alkotestiran, odnosno ako je alkotestiran, zašto se navedeni podatak skrivao od javnosti. Naime, kada se radi o prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama, svi sudionici prometne nesreće se odmah alkotestiraju prilikom očevida, a ako se nekome od sudionika utvrdi koncentracija alkohola u organizmu, nakon očevida se vodi na vađenje krvi i urina te se potom provodi vještačenje", navodi sindikat.

"Milina je zlorabio svoj položaj i ovlast"

Pitali su Službu disciplinskog sudovanja MUP-a je li protiv Pavića pokrenut postupak.

"Od Službe disciplinskog sudovanja MUP-a zatražili smo odgovore jesu li protiv policijskog službenika Roberta Pavića, tadašnjeg načelnika Policijske uprave krapinsko-zagorske, i Luke Pešuta, načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke, pokrenuti i vođeni disciplinski postupci zbog teže povrede službene dužnosti. Dobili smo odgovor, dopisom klase: 114-04/21-04/135, ur. broja: 511-01-158-21-5 od 10.12.2021. godine, citiramo, 'da se u evidencijama Službe disciplinskog sudovanja koje se vode o policijskim službenicima protiv kojih se vodi / ili je vođen disciplinski postupak zbog povrede službene dužnosti ne nalaze policijski službenici iz postavljenog upita'.

Sukladno navedenom od ministra dr. sc. Davora Božinovića i premijera Andreja Plenkovića, zatražit ćemo Vašu odgovornost i razrješenje dužnosti glavnog ravnatelja policije, a u suradnji s odvjetničkim uredom podnijet ćemo i kaznenu prijavu USKOK-u protiv Vas zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela 'Zlouporabe položaja i ovlasti' iz čl. 291. Kaznenog zakona jer ste zlouporabili svoj položaj i ovlast na način da ste iskoristili svoj položaj i ovlast i niste obavili svoju dužnost na koju Vas zakon obvezuje, budući da niste podnijeli zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka protiv Roberta Pavića nadležnom disciplinskom sudu koji je u trenutku počinjenja bio načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske, odnosno Vi ste mu bili neposredni rukovoditelj i ovlašten za pokretanje disciplinskog postupka", navodi se u priopćenju sindikata.

Četiri pitanja

Na kraju, postavili su i četiri pitanja za koja tvrde da su u interesu javnosti.

"Također u interesu javnosti od Vas tražimo sljedeće odgovore:

1. Zašto protiv policijskog službenika Roberta Pavića niste podnijeli zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka zbog počinjenja teže povrede službene dužnosti?
2. Tko je i zašto lažno informirao javnost da će protiv policijskog službenika Roberta Pavića biti pokrenut disciplinski postupak?
3. Kolika je šteta na službenom vozilu MUP-a nastala u prometnoj nesreći koju je skrivio Robert Pavić?
4. Tko je platio popravak službenog vozila MUP-a nastao u ovoj prometnoj nesreći?", naveli su. 

Inače, Pavić je nakon prometne nesreće smijenjen s čela PU krapinsko-zagorske, a zamijenio ga je Željko Košutić, koji i danas upravlja radom Policijske uprave krapinsko-zagorske", zaključuje se.

Pročitajte više