Sindikat trgovine: Radnici Bille nisu dobili božićnicu

RADNICIMA trgovačkog lanca Billa od početka poslovanja tvrtke u Hrvatskoj nije isplaćena niti jedna božićnica, iako je Billa jedno od rijetkih društava koje pozitivno posluje, upozorava u današnjem priopćenju Sindikat trgovine Hrvatske.

Od otvaranja Bille u Hrvatskoj u prosincu 1999. godine radnicima nije plaćen ni prekovremeni rad, pa je početkom prosinca 2002. Sindikat trgovine pokrenuo niz akcija za isplatom božićnica i naknada za prekovremeni rad.

Nakon niza neuspjelih dogovora oko termina sastanka između sindikata i direktora tvrtke Damira Horvata, sindikat je dobio pismeno očitovanje Uprave da radnici neće dobiti božićnicu, s obrazloženjem da Billa nije planirala te isplate u 2002. godini.

Sindikat upozorava da je Billa članica Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), čiji je ravnatelj Željko Ivančević javno u medijima izjavio da će sve članice HUP-a koje pozitivno posluju isplatiti svojim radnicima božićnicu.

Na osnovu toga sindikat je predložio direktoru Bille isplatu neoporezivih iznosa definiranih Pravilnikom o porezu na dohodak.

Radnici Bille su itekako zaslužili isplatu bOžićnice i naknade za prekovremeni rad, ističe sindikat i poručuje da neće odustati od zahtjeva za božićnicom.

Pročitajte više