Sindikat za oštriji nadzor kakovoće usluga turističkih objekata

SINDIKAT Istre i Kvarnera dostavio je Ministarstvu turizma prijedlog da se osnuje stručno povjerenstvo za provjeru kakvoće usluga, koje bi, utvrdi li valjane razloge, predlagalo da se smanji kategorija turističkih objekata, izvijestio je danas na konferenciji za novinare predsjednik Sindikata Bruno Bulić.

Bulić smatra da bi to uprave turističkih i ugostiteljskih tvrtaka prisililo da promijene odnos prema radnicima koji su, kaže, slabo plaćeni i izrabljeni.

Ocijenio je da se uprave mnogih tvrtaka "robovlasnički odnose prema radnicima, posebice prema zaposlenima na određeno vrijeme i sezonskim radnicima".

K tome u Sindikatu drže da je potrebno hitno utvrditi normative rada u ugostiteljstvu i hotelijerstvu s obzirom na kategoriju objekata. Sadašnji normativi nisu primjereni, pa se neki hoteli s tri zvjezdice svode na razinu radničkih domova i menza, rekao je Bulić.

Pismo s prijedlozima i stajalištima Sindikata poslano je ministrici turizma Pavi Župan-Rusković sredinom lipnja, a odgovor još nismo dobili, rekao je Bulić.

(Hina) hšup dd

Pročitajte više