Sindikati plaćenim oglasom pozivaju građane da izađu na izbore

ČETIRI sindikalne središnjice pozvale su danas plaćenim oglasom građane da izađu na izbore i izaberu liste s ljudima koji zastupaju interese rada i socijalne pravde, zalažu se za prava radnika i umirovljenika, kao i otvaranje novih radnih mjesta.

Zajednički oglas u novinama objavili su Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), Matica sindikata javnih službi, Hrvatska udruga sindikata i Sindikat usluga UNI-CRO, a financirao ga je Američki centar za radničku solidarnost.

Taj centar ponudio je sindikalnim središnjicama financiranje troškova poziva građanima preko medija da izađu na izbore, ali uz uvjet da to bude neutralan poziv, bez opredjeljivanja za pojedine političke opcije, rekla je Hini v.d. predsjednice SSSH Vesna Dejanović.

Smisao toga oglasa isti je kao i 3. siječnja, kada su sindikati pozivali građane da glasuju za tadašnju oporbu koja je pokazala sluha za sindikalne zahtjeve, ustvrdila je Dejanović.

"Tada smo građane pozivali na promjene jer su bila ugrožena elementarna radnička prava, a sada ih pozivamo da izađu na izbore i glasuju za one koje prepoznaju kao poštene", rekla je.

Bojkotiranje izbora je odustajanje od demokratskog i ustavnog prava, stoga bi biračko pravo svi trebali iskoristiti, poručila je Dejanović.

Pročitajte više