Sinjski SDP-ovac i HDZ-ovac zaratili oko putnog naloga iz 1976. "To nije moj otac"

Foto: Facebook

Nikola Vučković, potpredsjednik Gradskog vijeća Sinja iz redova SDP-a, objavio je fotografiju starog putnog naloga Saveza socijalističke omladine Hrvatske kako bi diskreditirao sinjskog HDZ-ovca Igora Vidalinu. Na putnom nalogu iz 1976. stoji ime Petra Vidaline, što je ime oca Igora Vidaline, piše Dalmatinski portal.

SDP-ovac je time htio sugerirati da je otac HDZ-ovca bio u Savezu socijalističke omladine Hrvatske. Sinjski HDZ-ovac je ubrzo odgovorio da se ne radi o njegovom ocu, nego o drugoj osobi koja nosi isto ime i prezime. Dodao je kako je njegov otac bolestan i da će ga takve izjave dodatno uznemiriti. 

"Ima drugih osoba s istim imenom i prezimenom, ali moj otac to sigurno nije. Niti je bio upućen, niti je bio u komunističkoj partiji. Ovdje je važan samo pokušaj diskreditacije, navođenjem podataka iz tog vremena, iz 1976. godine, a još uz to nije riječ o mom ocu", rekao je Vidalina.

Objava uklonjena s društvene mreže

SDP-ovac je nakon toga uklonio sporan status i fotografiju putnog naloga, ali kao jedini razlog za takav potez je naveo zdravstveno stanje oca HDZ-ovca. Ipak, Vidalina mu je zamjerio što nije potvrdio kako nije riječ o njegovom ocu, nego o nekom drugo s istim imenom i prezimenom. 

"Sramotno je da u političke rasprave, pa i ovu sada, Vučković ponovno uključuje članove obitelji, pogotovo kada je u pitanju bešćutna laž! Preko telefonskog poziva sam objasnio Vučkoviću da na putnom nalogu iz 1976., koji je priložio s pokušajem diskreditacije nije moj otac - koji se usput rečeno hrabro bori i nosi sa svojom bolesti, zbog čega nisam htio da ga se, premda lažno, uključuje u našu političku raspravu", naglasio je Vidalina

"Također sam naglasio da će zbog klevete i podmetanja biti podignuta prijava, što je vjerojatno i jedini razlog brisanja prethodne lažne i difamirajuće objave", dodao je. Dalmatinski portal je kontaktirao Vučkovića kako bi obrazložio uklanjanje prvotne objave s društvenih mreža. 

"Nisam bio u pionirima za razliku od njega"

"Oni su iz jedne komunističke obitelji koji nas sada prozivaju. Objavio sam putni nalog Saveza socijalističke omladine i to je njega zasmetalo. Nazvao me i zamolio da to uklonim, otac mu je teško bolestan, a ja to nisam znao. Vjerojatno ne bih objavio da sam to znao", kazao je. 

"Rekao sam mu 'u redu, želim mu brz oporavak i što uspješnije ozdravljenje' i najavio sam mu da ću to maknuti. Međutim, on je to sada protumačio kao da sam se ja povukao. Mogu ja vratiti taj status, nije nikakav problem… Na to vam se svodi rasprava", nastavio je. 

Osvrnuo se i na tvrdnje da se uopće ne radi o ocu HDZ-ovca. "On može tvrditi što god hoće. Sad tvrde da nitko nije bio u Partiji i Socijalističkoj omladini, a još je smješnije što on na mene baca teret komunizma, a ja sam 1983. godište, i nisam bio u pionirima za razliku od njega. To je jako smiješno", smatra Vučković. 

"Moj nitko nije bio u partiji"

Priznao je kako prije objave statusa nije provjeravao radi li se doista ocu HDZ-ovca, ali i dodao kako on to uopće nije ni tvrdio. "Ne tvrdim ništa. Objavio sam nešto na što se on upecao. Ne tvrdim da je to njegov otac, niti da ima veze s njim. A zašto se on upecao i zašto ima takvu potrebu replicirati, vjerojatno ima osobni razlog u koji ja neću ulaziti. A ja ne mogu tvrditi ni da je ni da nije, jer se mogu izložiti kaznenom progonu", poručio je. 

"To znači da je neki njegov susjed, otac ili rođak bio u partiji, a moj nitko nije bio, i sad on meni spočitava to. Oni su sad najčišći Hrvati i vjernici, a imaju jaku obiteljsku pozadinu u komunizmu", zaključio je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.