Sinoćnji Dnevnik HTV-a naprasno prekinut nakon sedam minuta

Foto: Index

"NA OVOM ćemo se mjestu, poštovani gledatelji, zahvaliti na pozornosti i poželjeti vam laku noć", tim riječima naprasno je sinoć prekinut Treći Dnevnik HTV-a. Naime, Treći Dnevnik trebao je, prema službenoj najavi,  trajati 11 minuta, no prekinut je u sedmoj minuti nakon vijesti o formiranju saborskog istražnog Povjerenstva za Agrokor.

Pogreška realizatora

"Obavješćujemo Vas da je sinoćnje izdanje trećega Dnevnika Hrvatske radiotelevizije završilo u desetoj minuti emitiranja, odnosno dvije minute prije predviđena završetka. U emisiji su emitirane vijesti o svim ključnim dnevnim aktualnostima te svi predviđeni prilozi osim posljednjega priloga koji zbog pogreške realizatora nije uvršten u emisiju", stoji u odgovoru HTV-a.


Tvrde i da se urednica i voditeljica ispričala  gledateljima zbog pogreške. No, Dnevnik nije završio isprikom već zahvalom na pozornosti. 

"Programsko vodstvo u ponedjeljak će odlučiti o daljnjim postupcima povezanima s odgovornošću realizatora", stoji u odgovoru kojeg smo dobili od HRT-a.

Prvi puta kasnio Dnevnik


Tehnički kvar krivac je i za jednu od najvećih blamaža javne televizije koja se dogodila krajem srpnja ove godine. Naime, krenulo je Dnevnik HTV-a bez tona, a nakon dvije minute nestalo je i slike. Nakon deset minuta voditeljica Dnevnika rekla je kako se "dogodila teška havarija u tehnici". HRT je kasnije uputio i službenu ispriku. Bio je to prvi puta u povijesti da je kasnio središnji Dnevnik HTV-a.

Gafovi, kvarovi i afere postale su tako uobičajene na HRT-u, a tu nije kraj jer se trenutno rade izvidi po predstavkama Nadzornog odbora HRT-a i dijela zastupnika zbog poslovanja te javne televizije u 2016. godini. Sporne su netransparentne i sumnjive nabavke emisija vanjske produkcije za prošlogodišnju jesensku shemu te cijeli ni izvansudskih nagodbi.

Pročitajte više