Širi se snimka, Moskva bijesna: "Ukrajinci su izveli masovni masakr, ovo je dokaz"

Screenshot: Twitter

RUSKO ministarstvo obrane izdalo je oštro priopćenje nakon pojavljivanja videosnimke za koju tvrdi da prikazuje ukrajinsko vojno osoblje kako namjerno ubija više od 10 zarobljenih ruskih vojnika. Ruska državna novinska agencija RIA Novosti prenosi sljedeće citate iz izjave:

"Namjerno i metodično ubijanje više od deset ruskih vojnika od strane UAF-a izravnim hicima u glavu ne može se prikazati kao "tragična iznimka" u pozadini navodnog općeg poštivanja prava ratnih zarobljenika od kijevskog režima. Objavljeni novi video dokaz je masovnog masakra ukrajinskih vojnika nad nenaoružanim ruskim ratnim zarobljenicima i potvrđuje divljačku bit aktualnog kijevskog režima na čelu sa Zelenskim i onima koji ga štite i podržavaju.

U međuvremenu, ukrajinski vojnici koji su se predali ovaj tjedan drže se u skladu sa svim zahtjevima Ženevske konvencije o postupanju s ratnim zarobljenicima. Brutalno ubojstvo ruskih vojnika nije ni prvi, a ni jedini ratni zločin. To je uobičajena praksa u Oružanim snagama Ukrajine koju kijevski režim aktivno podržava, a zapadni pokrovitelji izravno ignoriraju.

Ali Zelenski i njegovi pristaše bit će prisiljeni odgovarati za svakog mučenog i ubijenog zatvorenika."

Upozoravamo da snimka za neke čitatelje može biti uznemirujuća

Na snimci se vidi kako ruski zarobljenici izlaze s rukama u zraku i leže na tlu. No, kako se čini prema samom kraju snimke, jedan od njih prilikom izlaska otvara vatru na ukrajinske vojnike.

Ukrajinske vojne i civilne vlasti još nisu odgovorile na optužbe.

Pročitajte više