Širi se snimka ubijenog banjalučkog biznismena, govorio o Dodikovim prijetnjama

Screenshot: Face TV

U PUCNJAVI u ponedjeljak kasno navečer kod Banje Luke ubijeni su banjalučki biznismen Slaviša Krunić i još jedan muškarac, a u razmjeni vatre poginuo je i jedan napadač.

Zbog ubojstva su uhićene četiri osobe. 

Policija je potvrdila kako su, pod sumnjom da su sudionici ubojstva na području Banje Luke, uhićeni Goran Milanović i Emilio Baldo, a kasno poslijepodne policija Federacije BiH je u Sanskom Mostu uhitila braću Ćulum, Nermina i Armina, koji su nakon toga predani policiji Republike Srpske. Napadač koji je ubijen prilikom likvidacije Slaviše Krunića je Željko Kovačević koji je bio na hrvatskoj tjeralici zbog razbojništva i pokušaja ubojstva počinjenog 2009. godine. U BiH je uhićivan zbog reketarenja i krađe, zbog čega je osuđen na 5 godina zatvora. 

"Ubojstvo s potpisom vlasti"

Ministarstvo unutarnjih poslova tog entiteta potvrdilo je kako i dalje traga za muškarcem po imenu Bendi Đukanović, za kojega drže da je također bio pripadnik skupine koja je likvidirala Krunića.

Ubijeni poduzetnik Slaviša Krunić slovio je kao čovjek koji nije bio omiljen u režimu vladara Republike Srpske Milorada Dodika. 

Bio je vlasnik više banjalučkih firmi, među kojima i kompanije za zaštitu osoba i imovine Sector Security te lanca pekara Žitopek.

"Ubojstvo s potpisom vlasti", napisao je na Twitteru ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine aludirajući na umiješanost Dodikove vlasti u ubojstvo Krunića. 

Krunić je 2015. dao intervju za Face televiziju u kojem se progovorio o Dodikovim prijetnjama. U emisiji je rekao i kako se smatra Bosancem. Snimka se širi društvenim mrežama nakon ubojstva Krunića. 

Intervju u kojem je progovorio o Dodiku, govorio i o prijetnjama

"Mi očigledno igramo neravnopravnu utakmicu. Kad smo se odlučili da budemo dio snaga koje grade Bosnu i Hercegovinu prvenstveno otvarajući radna mjesta, naišli smo na nerazumijevanje ljudi poput gospodina Dodika. 

Vrata svojih firmi u Republici Srpskoj otvorio je i za Bošnjake i za Hrvate. 

"Mi prije svega zapošljavamo dobre ljude, profesionalce i susjede. Ja to uopće ne gledam na taj način. Kad uđete u knjižaru da kupite djetetu knjige, kad uđete u trgovinu da kupite namirnice za ručak, nitko vas ne pita jeste li Srbin, Hrvat ili Bošnjak", rekao je. 

U emisiji se osvrnuo i na prijetnje za koje je ranije rekao kako ih je dobivao od Dodika zbog svoje zaštitarske firme. 

"Mi odlučno stojimo da smo dio snaga koje grade ovu državu, a ne koje ju razgrađuju. To ja ponavljam vrlo često. Nismo prepoznali da poslovanje trebamo usmjeriti na jedan način pa smo došli do toga da sam ja kao jedan Banjalučanin postao nepodoban, da ja ne zaslužujem takvu kompaniju, da ona mora biti pod kontrolom, da netko drugi mora biti vlasnik. Ja na to nisam pristao. Bili su, naravno, i pritisci da se kupi kompanija", ispričao je. 

"Tko je mjerodavan da danas priča da u ovoj državi nema suživota, da je nemoguć napredak, da ova država ne može opstati ovakva kakva je? Pričali su nam kako treba ratovati pa su nas lagali na sve tri strane, proglašavali pobjednike pa su obećavali da će biti bolje. Mi se danas oduševljavamo što neki gospodarstvenik iz Banja Luke zapošljava Hrvate i Bošnjake. To je naša tragedija", govorio je Krunić. 

"Deklarirani Bosanac"

"Ja sam rođen u Bosni i Hercegovini i ja sam Bosanac. Ne znam trebam li crtati to, nije mi jasno. Često me iznerviraju takve stvari, kažu mi: 'Kako možeš to govoriti?' To je realnost. Nikad nisam rekao da nisam Srbin, ne smatram da tim vrijeđam ikoga."

Slaviša Krunić, ubijeni biznismen, diljem Bosne i Hercegovine zapošljavao je više od 1.600 ljudi.

Krunić je javno govorio da je Srbin, ali i Bosanac jer je rođen u Bosni i Hercegovini, kao i njegov djed te njegova djeca.

"Ja sam Srbin, ali i Bosanac. Moj otac je rođen tu, moj djed, a i moje dijete. Ja danas živim u Bosni i Hercegovini i moja cijela familija. Ja ne planiram da idem odavde. Želim imati normalan život u ovoj državi. Kako se zvala republika u kojoj sam ja rođen? Bosna i Hercegovina. Ja sam rođen u Bosni i Hercegovini i ja sam Bosanac. Iznerviraju me kada mi kažu 'Kako možeš tako govoriti?' Pa, to je realnost. Ne smeta mi da mi komšija kaže da je Hrvat ili Bošnjak, kao ni kada mi netko kaže da sam Srbin. Kod mene su uvijek upaljena svjetla za sve. Onima kojima to smeta, treba upaliti svjetlo u tunelu", govorio je Krunić.

Pročitajte više