sisačko-moslavački ogranak hnd-a osudio ukidanje novljanskog vjesnika

Sisačkomoslavački Županijski ogranak Hrvatskog novinarskog društva, koji okuplja 29 novinara iz svih medija, na večerašnjoj utemeljiteljskoj skupštini izjasnio se protiv odluke Grada Novske o ukidanju "Novljanskog vjesnika" nakon 27 godina postojanja i izlaženja te ukidanja radnih mjesta novinara.

Dana je podrška četvorici kolega novinara "Novljanskog vjesnika" koji su ostali bez posla, te je od Hrvatskog novinarskog društva i Sindikata novinara Hrvatske zatraženo da s predstavnicima Grada Novske razriješe situaciju oko ukidanja "Novljanskog vjesnika" i otkaza njegovim novinarima.

Istaknuto je da je iz načina ukidanja 'Novljanskog vjesnika' i uručivanja otkaza njegovim novinarima vidljivo da razlozi za ukidanje lista s 27-godišnjom tradicijom nisu samo financijski, kao što je tvrdio novljanski gradonačelnik Antun Vidaković iz HDZ-a. "Povod i motiv odluke gradske uprave za njegovo ukidanje bila je i nezavisna i pluralna uređivačka politika", ustvrdio je sisačko-moslavački ogranak HND-a.

"Novinari tog lista objektivno i kritički pisali su o radu gradske uprave i gradonačelnika Vidakovića, te korektno, ne samo o radu HDZ-a i njegove lokalne vlasti, nego o radu i stajalištima i drugih stranaka u Novskoj", zaključeno je.

Za predsjednicu Županijskog ogranka HND-a izabrana je novinarka dopisništva "Jutarnjeg lista" Koraljka Djetelić, koja je najavila da će raditi na okupljanju novinara iz svih redakcija u Sisačko-moslavačkoj županiji kako bi se unaprijedili međuredakcijski i međukolegijalni odnosi, te ojačao dignitet novinara i novinarske profesije.

(Hina) malj ln

Pročitajte više