Sisak: metalci odgodili prosvjed pred Vladom

Podružnica Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) u Valjaonici cijevi Sisak nakon današnjeg razgovora s ministrom gospodarstva, rada i poduzetništva Brankom Vukelićem odgodila je prosvjed najavljen za sutra na Markovu trgu u Zagrebu, priopćio je danas glavni sindikalni povjerenik SMHa u Valjaonici cijevi Mato Somić. L

Vukelić je na sastanku u Zagrebu, kojemu su bili nazočni i predsjednik SMH-a Ivo Marjanović i glavni tajnik SSSH-a Željko Klaus, obećao da će se problematika sisačke Željezare naći na dnevnom redu sutrašnje Vladine sjednice.

Vlada će Željezari izdati jamstva za početak proizvodnje, dok će resorno ministarstvo pratiti dosljednu primjenu jamstava za nastavak proizvodnje, rekao je Vukelić.

Zadaća je Uprave Valjaonice cijevi, prema zaključku sa sastanka, što skorije pokretanje proizvodnje u sisačkoj Željezari.

Predsjednik SMH-a Ivo Marjanović najavio je donošenje odluke o prosvjedu za idući tjedan, ako Vlada u četvrtak ne raspravi o jamstvima Željezari ili ako odluka bude negativna, dok je sindikalna podružnica koju vodi Mato Somić prosvjed na Markovu trgu najavljivala već za sutra, na dan Vladine sjednice.

(Hina) xzmalj ymd

Pročitajte više