SISAK - uručeni ključevi stanova ratnim vojnim invalidima

Sedamnaestorici ratnih vojnih invalida i dvjema obiteljima poginulih hrvatskih branitelja danas su u Sisku uručeni ključevi stanova koje im je dodijelilo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Na prigodnoj svečanosti u Gradskoj vijećnici rješenja i ključeve stanova u novoj zgradi društveno poticane stanogradnje u Petrinjskoj ulici uručila im je potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

Od Nove godine počinje primjena novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji kojim se na novi i kvalitetniji način rješava pitanje stambenog zbrinjavanja ratnih stradalnika, rekla je Kosor i podsjetila da oko 12 tisuća ratnih stradalnika čeka stan.

Rješavanje stambenih problema imat će prioritet jer se time rješava temeljno životno pravo ljudi koji su zadužili Hrvatsku svojim sudjelovanjem u obrani i svojom žrtvom za Domovinu, istaknula je ministrica Kosor.

Ministarstvu i ministrici Kosor na pomoći u stambenom zbrinjavanju ratnih stradalnika sa sisačkog područja zahvalili su sisački gradonačelnik Dinko Pintarić, sisačko-moslavački župan Đuro Brodarac te predsjednik Povjerenstva za stambeno zbrinjavanje sisačke UHVIDR-e Milan Ivanišević.

Ministrica je nakon svečane dodjele ključeva i rješenja za useljenje s obiteljima ratnih stradalnika obišla stanove u Petrinjskoj ulici. Izrazila je zadovoljstvo uvjetima u kojima će ratni stradalnici stanovati te uređenim okolišem.

U sklopu boravka u Sisku, ministrica Kosor sa suradnicima, u pratnji predstavnika lokalnih vlasti, posjetila je Dom umirovljenika u Sisku i razgovarala s njegovim štićenicima.

(Hina) xzmalj yjn

Pročitajte više